De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week..#26

week 26

Deze week waren opa en oma er nog gezellig en zijn we onder andere naar de speeltuin geweest, hebben we lekker bij het zwembad gelegen, weer veel te veel gegeten, hebben we een soort van roadtrip gemaakt, hebben we heerlijk gewandeld en mocht ik niet aan mijn blog werken.. Wil je weten wat we nog meer gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag

strijken

We beginnen de week met lekker strijken. Dit vind ik altijd zo’n leuk werkje NOT..

Dan komt opa langs of we zin hebben om met hem en oma mee te gaan winkelen. Het weer is toch bewolkt dus dat is dan een fijne afwisseling.

winkel

We gaan winkel in en winkel uit, maar kopen helemaal niks haha

KFC

We besluiten nog wel even om wat lekkers te eten bij de KFC. Jeetje wat is deze prijzig geworden.

kan niet werkenIn de avond besluit ik nog wat te gaan werken, maar helaas geen internet verbinding. Wat ik ook doe en probeer ik kom er met mijn laptop niet op. Terwijl ik wel gewoon internet op mijn telefoon heb.. weird!

knufflen

Dan maar even wat quality time met deze leukerd.

Vandaag kan je ook lezen wat wij vorige week hebben gedaan. About last week.. #25

Dinsdag

spelen zwembad

We beginnen de dag rond 10 uur lekker in het zwembad. Ik moet heel eerlijk bekennen dat het water dan toch nog wel erg koud is. Je kan beter in de middag naar het zwembad gaan. Zoë heeft er geen last van en die vermaakt zich prima met een emmertje water en een gietertje!

zwembad

De grond om het zwembad moet ook flink natgemaakt worden. Achja het houdt je van de straat, zullen we maar zeggen ?

zwemmen

Bewijs dat ik ook in het zwembad ben geweest haha..

kleienAls we smiddags thuis zijn gaan we nog even lekker creatief doen. We pakken de klei er weer bij en maken het ene figuurtje na het andere.

tv kijken op loopfiets

Ook wordt er nog wat televisie gekeken (Zandkasteel) en dit doe je gewoon lekker vanaf je loopfiets.

Woensdagbananen pannekoeken

Omdat ik gisteren vergeten ben om boodschappen te doen, hebben we vandaag bij het ontbijt geen brood in huis. Dus tja dan maar iets in elkaar flansen. Het worden dus vandaag maar bananen pannenkoekjes..

ei laten vallenAls we het ontbijt op hebben besluiten Zoë en ik om een lekkere taart te gaan maken. Tja en soms laat je wel eens een eitje vallen..

taart makenNatuurlijk moet de taart ook even mooi versierd worden en dat kan Zoë natuurlijk als de beste!

Daarna besluiten we om weer naar het hotel van opa en oma te gaan. Zoë wilde graag zwemmen. Eenmaal daar aangekomen wilde ze niet meer zwemmen maar gewoon spelen op de ligbedjes. Ook goed haha.. Hier heb ik trouwens verder geen foto’s van gemaakt.

chillen

Als we weer thuiskomen ligt deze languit op het vloerkleed.. of is het zelf een vloerkleed.. hmm

brocolli eten

We besluiten savonds lekker makkelijk te eten. Lasagne met brocolli. Ik geef Zoë altijd eerst haar groentjes en daarna het andere eten. Zo weet ik in ieder geval dat ze haar groentjes niet laat staan!

mag niet werken

Nou van werken komt er niet heel veel deze week, want Muis wil blijkbaar weer wat quality time.. gelukkig heb ik een klein beetje vooruit gewerkt!

Vandaag komt het artikel What’s in my bag – editie zwemtas online

Donderdag

bewolkt

Vandaag gaan we een heerlijke wandeling maken met opa en oma naar de speeltuin. Het is onwijs bewolkt en we voelen af en toe ook een regendruppel maar dat mag de pret niet drukken..

speeltuin

Zoë speelt al met al anderhalf uur en dan besluiten we om richting de Grote Gele M te wandelen.

kunst

Onderweg komen we nog dit mooie kunstwerk tegen. Zal ook wel weer een creatie zijn van Cesar Manrique.. Er stond helaas geen bordje bij.

patatjes winkel

Lekker smullen bij de patatjes winkel!

bloemenOnderweg komen we ook deze mooie bloemen tegen. Volgend jaar zal dit er wel heel mooi uitzien!

kleien

Als we thuis zijn gaan komen we even bij van de lange wandeling en gaat Zoë even lekker kleien..

regenboog

In de namiddag krijgen we deze foto nog doorgestuurd van oma, wat een prachtig gezicht met die regenboog!

Vrijdag

kakkerlak

We beginnen vandaag met een indringer.. tja dit gebeurt er dan als je ons huisje binnenkomt!

uitwaaien

Het waait ontzettend hard er is een code geel uitgegeven. We moeten dan natuurlijk wel even bij de zee gaan kijken! Veilig achter een hekje!

speeltuin

Daarna gaan we nog even naar de speeltuin maar Zoë vond het te hard waaien en zijn dus na een half uurtje maar weer naar huis gegaan.

aardbeitjes

Thuis eten we weer heerlijk aardbeitjes. Ze zijn op dit moment hier helaas niet meer volop te verkrijgen, dus zodra we ze in de supermarkt zien liggen nemen we de aardbeitjes gelijk mee.

spelen

Op het terras staat gelukkig niet zo veel wind, dus dan kan de trui lekker uit. We spelen natuurlijk met de Little People.

kleuren

We gaan ook nog even kleuren. Dit vind ik altijd zo leuk om te doen. Het gaat ook elke keer beter want Zoë probeert telkens meer binnen de lijntjes te kleuren, kijk bijvoorbeeld maar naar de mond van Mickey..

In de middag gaan we nog even naar opa en oma hier maak ik geen foto’s van.

Vandaag kan je lezen over Dingen die ik nog zou willen leren!

Zaterdag

benzine prijs

Omdat we besluiten om vandaag een soort van roadtrip te maken. Gaan we eerst even tanken. De prijs voor benzine ligt hier natuurlijk veel lager dan in Nederland. Je betaald hier bijna een euro voor een liter. (Gasolina 95). Ben nu natuurlijk wel benieuwd wat de prijzen zijn in NL..

on the road

Zo gaaf die vulkanen!

hervideros

Omdat het nog zo stormt gaan we even een kijkje nemen bij Los Hervideros. Echt waanzinnig hoe de golven tegen de rotsen aan kletteren!

Ook nog even een actie foto! Met dank aan oma?

kliffen bij famara

We rijden ook nog naar het surfers plaatsje Famara met hele gave kliffen. Hier besluiten we ook een hapje te gaan eten. Hier maak ik echter geen foto’s van. vergeten…dom he!

Zondag

puzzelen

We worden erg moe wakker en besluiten dan ook om de ochtend lekker sloom te beginnen. Denk aan even televisie kijken, puzzelen, kleuren en bambino loco spelletjes te spelen.

genieten

Omdat we nog even wat boodschapjes moeten kopen, lopen we ook nog even langs het strand. Zelfde foto als eergisteren alleen heel ander weer. haha

eten

Voor het middageten maak ik lekkere noodles. Dit vinden we gelukkig allemaal erg lekker.

teennagels lakken

Daarna lak ik nog even Zoë haar teennagels en dan gaan we richting opa en oma!

We liggen de hele middag weer lekker bij het zwembad, wel foto’s van maar daar staan we niet zo charmant op, dus die laat ik even achterwege haha!

gele m

In de avond rijden we nog even naar de grote gele M. De tweede keer al deze week wat een feest! Hier eten we lekker op ons gemakje en rijden dan richting huis. Dan is het inmiddels ook alweer half zeven. Dus tijd om naar bed te gaan (voor Zoë in ieder geval). Ik maak in de avond deze blog nog even af en Richard is ook nog wat aan het werk.

Zo dat was hem weer. Hopelijk vonden jullie het leuk om weer met mij terug te blikken op de afgelopen week.

Hebben jullie nog iets leuks gedaan? Ben erg benieuwd en lees het graag in de comments! Alvast weer een heerlijke week toegewenst!

VOLG MIJ OOK VIA:

2017, Geen categorie | 23 reacties | 3 juli 2017 |

Comments

 • Iiiiiiiieeeeehhh!!! Die kakkerlak! En wat blijven je bananenpannenkoeken mooi heel! Bij mij vallen die altijd helemaal uit elkaar…

  • Hoi Donna,
   Ja dat uit elkaar vallen gebeurt bij mij ook regelmatig hoor. Ik doe er dan altijd een beetje meer banaan in prakken en dan gaat het meestal wel goed. Die kakkerlak tja, als het buiten fris is en binnen warm dan komen ze graag een kopje koffie doen?

 • Wat een heerlijke week hadden jullie.
  Maar was dat nou een kakkerlak? Brrrr!
  En wat lijkt me dat gaaf om te zien als het onstuimig weer is en de zee zo bezig is.
  Marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #27 – change of plans en handletteringMy Profile

  • Hoi Marieke,
   Ja dat was inderdaad een kakkerlak, vies he! Wij proberen altijd naar de zee te gaan juist ook als het onstuimig weer is. Zo gaaf als die golven tegen de rotsen aankletteren!

 • Wat een gezellige foto’s weer! Op die van die kakkerlak na…o, ik heb echt een hekel aan die beesten! Ze bewegen zo snel! Wat ene bofkont is Zoe toch dat ze 2x naar de mac mocht! Ophelia had het wel geweten..hahaha! Leuke foto van je dochter ook bij dat hek. Zelfde plek met totaal ander weer! 😉 Fijne week voor jullie!
  Essma onlangs geplaatst…Besparen op babyspullen doe je zo!My Profile

  • Hoi Essma,
   Ja Zoë boft heel erg, die wordt verwend tot op het bot haha! Morgen gaan opa en oma weg en dan een paar daagjes uitrusten en dan komen mijn nichtje en zus als verassing langs! Hoe bedoel je wat een gezelligheid!

 • Oh kakkerlakken. Ik denk dat ik er niet aan zou kunnen wennen. Ik houd ook echt niet van de strijk hoor. Leuke foto’s verder. Mag ik zeggen dat ik vind dat je een goed figuur hebt? Liefs Theelepel!

  • Hoi Cynthia,
   Ah lief dankjewel! *bloos* Ik wen ook niet aan de kakkerlakker hoor, vieze beesten!. Pak altijd de schoenen van mijn vriend, groter raakoppervlakte dus de kans dat ik dan raak mep is aanzienlijk groter dan dat ik het met mijn eigen schoen probeer haha

 • Wat een heerlijke woonplek hebben jullie toch.. o bah kakkerlakken!
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Gerdi #25 | Zwemdiploma, Werken, WaterpretMy Profile

  • Hoi Gerdi, Ja wij genieten er ook enorm van om hier te mogen verblijven. We weten alleen niet voor hoelang nog. Waarschijnlijk hoort mijn vriend in Augustus wat zijn volgende werkplek wordt. Dus fingers crossed dat het daar net zo mooi is als hier!

 • Wat heerlijk dat opa en oma nog op bezoek zijn. Dat zal niet dagelijks voorkomen, neem ik aan. Heel begrijpelijk dat ze Zoë lekker willen verwennen haha.

  Ondanks de Mac en het heerlijke andere eten op Lanzarote, heb je echt een prachtig figuur! Ik hoop stiekem dat ik ook (weer) in vorm mag komen na mijn zwangerschap hihi.

  Leuk al die foto’s van Muis ertussen. Heerlijk zo’n kat in huis 😀

  • Hoi Irene,
   Ja heel gezellig dat opa en oma op bezoek zijn. We zien ze meestal 2 a 3 keer per jaar. Dus dit is weer even volop quality time! Ah zo lief, dat je mijn figuur mooi vindt. Ik ben zelf nogal onzeker, daarom heb ik besloten om over mijn onzekerheid heen te stappen en ook gewoon foto’s van mijn lichaam te plaatsen. Ik wil Zoë namelijk meegeven dat iedereen mooi is (ongeacht kleur, maat, religie, etc) en dat het juist goed is dat iedereen verschillend is. Ik denk/hoop dat Zoë later liever terugdenkt aan een mama die lekker met haar heeft gespeeld, dan onzeker op het strand of zwembad heeft gezeten.

 • Wat een fijne week weer. Lekker hoor zo bij het zwembad. Haha mijn zoontje zegt ook altijd ‘patatjeswinkel’ grappig.
  Patricia onlangs geplaatst…Leuke uitjes en korting met de Vakantiepas…..My Profile

 • IIIeeeee die kakkerlak…! Jullie kat is daarentegen wel heel gezellig met z’n quality time 😉
  Huismama onlangs geplaatst…Brief aan LisaMy Profile

 • Wat zijn die bloemen mooi zeg! Groeien die gewoon zo over straat? Of zie ik dat nou verkeerd?

  • Hoi Nicole,
   De bloemen groeien over een soort van lavasteentjes veld. Gras kennen ze hier namelijk niet echt. Om het iets op te vrolijken hebben ze er een soort bloemenstruik ingeplant. Zo’n grote als deze had ik ook nog nooit eerder gezien. Strakjes zie je geen lavasteentjes meer alleen maar groen met mooie paarse bloemen.

 • Wat een lekkere week weer!
  En jeetje : die benzine prijzen!
  Ik rij zelf diesel, maar die komt net boven 1€ uit..
  Benzine is hier echt achterlijk duur.
  IEWL kakkerlak! Sta je dan niet heel hard te gillen??

  • Hoi Christa,
   Ja we proberen echt elke week met volle teugen te genieten. Hier is autorijden nog redelijk “leuk” omdat de benzine en diesel nog niet zo duur zijn.. ja dat is een kakkerlak haha. Nee ik gil niet meer, maar schrik wel. Je ziet ze namelijk meestal in je ooghoek voorbij rennen..! Meestal pak ik dan snel een slipper of schoen van mijn vriend en begin als een malle erop te meppen. Ik wil altijd zeker weten dat ze dood zijn. Mochten ze snachts binnenkomen dan draait onze kat ze meestal op hun rug, na er mee gespeeld te hebben natuurlijk. Dus als ik dan sochtends de kamer in kom dan kan ik gelijk “raak” meppen.

 • Ik wil ook wonen waar de palbomen zijn! Heerlijk 🙂 En wat hierboven gezegd wordt, inderdaad de benzineprijzen zijn gestoord hier. Ik betaalde laatst 1,46 geloof ik. En dat is nog ‘goedkoop’. Snel naar Spanje verhuizen 🙂
  Johanne onlangs geplaatst…Waarom loslaten het beste is dat je kunt doenMy Profile

  • Hoi Johanne,
   Dat kan ik me heel goed voorstellen. De zomer in NL is ook niet zo denderend hoor ik.. Jeetje, is de benzine al zo duur in NL, moet je nagaan als je het op de snelweg moet tanken. Dan zijn de prijzen meestal nog hoger.
CommentLuv badge