De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week..#21

about last week

Ondanks dat het onwijs bewolkt was hebben we weer enorm genoten. Zo hebben we weer teveel lekkere dingetjes gegeten, zijn we met de bus op pad geweest, konden we ons huis niet meer in en waren we gewoon moe, heel erg moe.

Wil je weten wat we nog meer gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag

broodjes smeren

We beginnen vandaag erg vroeg, Zoë kan niet meer slapen dus dan is het tijd om op te staan. Gelukkig wil ze me wel helpen met het smeren van de ontbijtbroodjes!

slecht weer

Omdat het niet zulk mooi weer is besluiten we om maar eerst een wandeling te maken. Dan hebben we dat in ieder geval alvast gedaan. Kijk nou hoe gaaf die bergen eruit zien!

bergen

We wandelen lekker over het strand  en genieten heerlijk van de stilte om ons heen. Want ja niemand ligt op het strand met dit weer..

rennen

Zoë is even heerlijk aan het uitrazen en ik zit even lekker op een steen te genieten van al het moois om me heen.

iron man

Als het een beetje begint op te klaren besluiten we om via de boulevard terug te wandelen en daar staan nog allemaal rode mannetjes zoals Zoë ze noemt. Ze wil heel graag nog even op de foto met het Iron Man logo. Oke en een klein kusje geven..?

puddingbroodje eten

Als we dan ook nog eens langs ons favoriete bakkertje lopen vraagt ze heel lief.. mama zullen we pan con crema halen? Ja hoor schatje we kunnen wel even een puddingbroodje halen!

heel moe

Sinds Zoë geen speentje meer heeft is het middagslaapje ook helaas weg. Ze wil en kan gewoon niet in slaap komen en ligt in bed alleen maar te draaien en te woelen. Dus we moeten een nieuw ritme vinden en dat is nog best een lastige opgave.. want wanneer is iets teveel? In de middag stort ze dus finaal in en komt dan lekker bij me liggen.

Vandaag kan je ook lezen wat wij vorige week hebben gedaan. About last week.. #20

Dinsdag

in de bus

Omdat het vandaag ook nog heel erg bewolkt is gaan we lekker met de bus op pad. We pakken lijn 3 naar winkelcentrum Deiland. Omdat alles nog afgesloten is aan de boulevard neemt de bus een hele andere route dan normaal en zo zitten we ineens 45 min in de bus terwijl het anders maar 20 minuutjes is. Ach het was een leuk ritje en Zoë heeft haar ogen uitgekeken.

snoepjes winkel

We halen wat lekkere snoepjes voor tijdens het winkelen. Dit is een soort van Jamin winkel. Dus genoeg keuze!

anti muggen spul

We halen allemaal spulletjes voor de ramen en de deur om de muggen buiten te houden. Gisternacht hebben we namelijk een speurtocht naar muggen gehouden en we hebben er 7 doodgeslagen. Dat vond ik een beetje teveel van het goede dus gaan we alle ramen en de deur voorzien van muggengaas. Hopelijk komen ze dan niet meer zo snel binnen.

de bus

En dan na even lekker rondgewandeld te hebben komt de bus ons weer ophalen.

wasje draaien

Het weer is gelukkig al een beetje opgeklaard dus kan ik nog snel even een wasje draaien en ophangen.

pizza eten

Als avondeten, eten we een pizza ik heb namelijk gewoon echt geen zin om te koken. Dus dan maar een keertje makkelijk.

Woensdag

taart bakken

Vandaag is het weer eens tijd om lekker in de keuken te gaan kliederen. Het wordt deze week weer een cheesecake. Natuurlijk moet er wel tussendoor stiekem gesnoept worden.

taart bakken

En dit is hem uiteindelijk geworden. Zoë wilde er graag sprinkels opgooien en dat mag natuurlijk alleen niet wetende dat die dingen dus smelten..

taart

Natuurlijk moeten we de cheesecake ook gelijk even uitproberen en hij was weer goed gelukt. Yummie lekker smullen.

moe

Zoë is tussen de middag weer erg moe maar weigert weer te gaan slapen. Dus chillen we maar een beetje op de bank. Gelukkig heb ik een beetje spek op de benen dus het ligt in ieder geval wel lekker zacht ?

snoepen

Als we daarna nog even tv gaan kijken zet ik wat chipjes met geprakte avocado (guacamole) op tafel en drinken we lekker een glaasje koude chocolademelk. Gewoon omdat het kan.

updates

In de avond wil ik graag nog even aan mijn blog werken maar helaas er is weer een update nodig. Dit duurt uiteindelijk zo’n anderhalf uur. Dus ik houd het maar voor gezien voor vandaag. Morgen is er weer een dag.

Omdat slapen zo fijn is vulde ik de I love sleep tag.. in.

Donderdag

zwaluw

We wandelen vandaag weer heerlijk over het strand en we zien allemaal zwaluwen vliegen. Ik kon er geen foto van maken want die vogels zijn echt vliegensvlug, dus maakte ik een filmpje met een screenshot. Een beetje wazig maar kijk nou hoe gaaf! Ik vind dit toch wel hele mooie vogels hoor. Elke zomer lekker in NL en in de herfst weer naar het warme klimaat, slim bekeken.

zwaluw

Nog eentje om het af te leren!

nieuw zaakje

Als we daarna weer naar huis wandelen, zien we dat het nieuwe café bij ons in de buurt eindelijk geopend is. Hier ga ik zeker nog eens een kopje cappuchino drinken.

noodles

Tussen de middag eten we lekker een potje met noodles. Eten jullie dat ook wel eens? Ik ben bezig om alle smaken te proeven. Ik vind Bombay badboy erg lekker, hij smaakt erg pittig. Zoë eet ook graag noodles maar dan alleen met een kipsmaakje.

Voor de rest maak ik vandaag geen fotos.

Vrijdag

We beginnen de dag met een wandeling en komen dan langs een speeltuin waar ik Zoë even lekker laat uitrazen. Klimmen en klauteren dat vindt ze echt het leukste om te doen.

En natuurlijk hoort vallen en opstaan daar ook bij. Twee geschaafde knietjes..

Daarna gaan we over het strand terug. Lekker even kliederen met zand en water. Altijd leuk!

ijsjes

We komen bij een winkeltje met een HELEBOEL ijsjes.. dus daar gaan we wat van uitproberen.

Dit is ijsje die je als een banaan kan pellen. Nou dat willen we dan wel eens proberen.

Inderdaad het buitenste is van een soort gelei met bananensmaak, wij vonden dit erg smerig. De binnenkant is gewoon bevroren bananenyoghurt. Dus dat was wel oke.. Een leuk ijsje maar niet voor herhaling vatbaar.

En Muis ligt lekker te chillen op het kussen buiten, wat een heerlijk leven!

moe

En laat in de middag hebben we weer een inkak moment. Tja we doen het gewoon rustig aan.

Omdat ik graag mijn blog naar een hoger niveau wil tillen, vroeg ik vandaag jullie hulp om alovelyadventure te helpen verbeteren. 

Zaterdag

Als we zaterdag weg willen gaan en Richard de deur achter zich dicht trekt hoor ik een hele harde vloek.. Ehm Syl jij heb toch hopelijk wel je sleutel bij je he?? Euh nee, die zit nog in de deur.. Tja en aangezien wij maar een deur hebben en die alleen maar open gaat als er geen sleutel in zit.. hadden we dus een probleem. De ramen zijn eigenlijk zo goed als afgesloten. Dus daar kan je ook niet zomaar inkomen dus moesten we de huisbaas bellen. Gelukkig was hij in de buurt en moest dus het slot openbreken. Uiteindelijk na een halve ochtend konden we weer naar binnen.

Daarna was het tijd om de wekelijkse boodschappen te halen, hebben we nog een rondje gereden want Zoë was in slaap gevallen..

Tijdens onze filmavond aten we lekker een brie-tje op een toastje

aardbeien

en heerlijke aardbeitjes met suiker!

bourne

We keken Jason Bourne, erg spannend maar wel weer met een open einde.. tja zo kan ik ook nog wel 20 films maken..

Zondag

strand

Vandaag hebben we nog even over het strand gewandeld en gekliederd.

 

cakes

Nog een lekker cakeje gegeten met chocolade en voor de rest heel veel gerust en binnen gespeeld met o.a. de miniloco, dora bingo en gewoon heel veel puzzels gemaakt. Zoë en ik waren allebei gewoon te moe om nog iets zinnigs te ondernemen.

Nou dat was weer onze week. Hopelijk hebben jullie heerlijk genoten van het lekkere weer! Het lijkt wel de omgedraaide wereld. In NL is het tropisch warm en hier hebben we zware bewolking. Qua temperatuur mogen we echt niet klagen want die was gewoon rond de 20/25 graden.. Ik wens jullie weer een hele fijne week toe.

VOLG MIJ OOK VIA:

2017, Geen categorie | 20 reacties | 29 mei 2017 |

Comments
CommentLuv badge