De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week..#20

about last week

We hebben een heerlijke maar wel pittige week gehad. Zo nam Zoë afscheid van haar geliefde speentjes, Richard moest naar het ziekenhuis, hebben we heerlijk op het strand vertoefd, aten we weer veel te veel ijsjes en nog heel veel meer. Lees je gezellig mee?

Maandag

mickey roadster racerVandaag zaten Zoë en ik al heel vroeg voor de televisie want de allereerste aflevering van Mickey and the Roadster Racers zou worden uitgezonden op Disney Channel.. maar was dat even een tegenvaller. Het was alleen een spoiler van 5 minuten. De serie begint hier in Spanje pas ergens in Juni.. Daar zit je dan met een teleurgesteld meisje..

buiten spelen

Dus toen gingen we maar buiten spelen met de Little People

troep buiten

En andere troepjes

ijsje eten

Maar we aten ook lekker een ijsje, gewoon omdat het kan.

Vandaag kan je ook lezen wat we afgelopen week hebben gedaan. About last week.. #19

Dinsdag

wandelen

Vandaag hebben we een lekkere strand wandeling gemaakt.

strand

Zo ontzettend mooi!

suikerspin

We liepen langs een winkeltje en toen zagen we dit! Suikerspin. Dit vinden wij echt zo ontzettend lekker.. je kan je natuurlijk wel voorstellen dat deze pot s’middags al gelijk leeg was.. oeps!

tijdschrift peppa pig

En we kochten natuurlijk weer het nieuwe tijdschrift van Peppa Pig..

ananas lamp

We liepen langs de Natura winkel, je kent de winkel misschien wel waar een hele grote beer bij de deur staat. Daar zagen we dit schattige lampje staan, ze hebben ze ook met een flamingo maar deze vond ik zelf leuker. We hebben hem helaas niet gekocht. Als we nu een eigen huisje hadden, dan had ik hem zeker meegenomen.

iron man

De voorbereidingen voor IRON MAN werden al gemaakt. Langs de gehele boulevard stonden tenten, podiums, tribunes.. het wordt weer een drukte van jewelste!

Woensdag

speentje

Vandaag moest Zoë haar allerlaatste speentje inleveren. Het ging gelukkig erg makkelijk want ik had gezegd dat ze al een groot meisje was en dat grote meisjes geen speentjes meer nodig hebben. Wat eigenlijk de doorslag gaf was dat als ze geen speentje meer zou gebruiken, ze op zaterdag een mooi cadeau mocht uitzoeken!

speentjes

Natuurlijk kon een foto met al haar speentjes niet ontbreken. Als mist er wel een hondje, maar die zijn we ergens kwijtgeraakt..

poes

We gingen een stukje wandelen en toen kwamen we deze lieverd tegen. Het is een mannetje en hij was heel aanhankelijk. Wilde alleen maar knuffelen. Zo lief!

broodje leverpastei

In de middag aten we nog een lekker broodje met leverpastei uit NL. Hier kunnen we zo van genieten. Het zijn de kleine dingetjes he!

Tja en toen wilde Zoë niet slapen. Ze miste haar speentje.. Dat was natuurlijk te verwachten. Ik heb ook verder geen foto’s gemaakt. Want het was een hele gezellige middag NOT.. Een heel zielig klein meisje wat ontzettend moe is en niet kan slapen, tja… Uiteindelijk viel ze om half zeven s’avonds in slaap en heb ik haar met kleding en al in bed geschoven.

Vandaag kwam er een artikel online over tandenpoetsen met je kind(eren) met heel veel tips!

Donderdag

strand

Vandaag gingen we weer eens lekker naar het strand.

strand

We zijn tot half twee gebleven en toen werd het gewoon echt te heet. Ook wilde ik nog proberen om Zoë nog even in bed te leggen. Ik dacht na het strand is ze wel moe, maar helaas verkeerd gedacht. Na het douchen was mevrouwtje klaar wakker en wilde niet meer slapen.

uitenhachee

In de avond aten we lekker uienhachee met rijst! Het ziet er niet uit maar het is Zoo lekker.

Vrijdag

ziekenhuis

Vandaag moest Richard naar het ziekenhuis om zijn verstandskies eruit te laten trekken. Deze afspraak stond al voor twee maanden geleden maar telkens werd deze verschoven. Was even balen, want ze kregen de kies er niet uit, brak hij ook nog af en uiteindelijk duurde het anderhalf uur.. en natuurlijk gigantische pijn in zijn mond.

nieuwe auto

Vorige week volgens mij helemaal vergeten te vertellen. Richard heeft nu ook een nieuwe bedrijfsauto. Een Kia Rio. Wat een leuk wagentje he, in ieder geval beter dan de fiat panda die hij had. Want daar paste helemaal niks in..

boodschappen doen

Omdat Richard natuurlijk niet normaal kon eten, moesten we nog even boodschappen doen. We hebben een hele lading drinkyoghurtjes, melk en soepjes gehaald. Natuurlijk moest Zoë weer in het mandje zitten..

Vandaag kon je je eigen blog spammen. Mocht je nog leuke blogs willen leren kennen neem dan zeker even een kijkje!

Zaterdag

speeltuin

We gaan lekker naar de speeltuin. Het is ontzettend warm maar dat maakt Zoë niet uit. Ja ze heeft een legging aan met deze warmte maar anders kan ze niet van de glijbaan af glijden. Met een korte broek blijft ze halverwege hangen.

speeltuin

En dit is de favoriete manier om van de glijbaan af te gaan..

kado peppa pig

Omdat Zoë vanaf woensdag geen speentje meer heeft, mocht ze dus een cadeau uitzoeken. Het werden Papa, Mama en George Pig. Peppa hadden we al, dus die hebben we nu dubbel. Zoë heeft nu de familie Pig compleet en het schooltje. Dus die kan weer even vooruit met spelen.

ijsje in auto

Omdat we toch een klein feestje vieren besluiten we om nog even naar de grote gele M te gaan om een lekker ijsje te eten. Gewoon omdat het kan.

hutspot

Omdat Richard nog niet goed kan eten. Besluit ik maar om hutspot te maken. Hier hoef je gelukkig niet zo goed voor te kunnen kauwen.

ff8

We keken ook nog een film. Het voor nu laatste deel van Fast & the Furious 8. En jongens hij was spannend!! Zeker de moeite waard om te kijken.

Zondag

We beginnen vandaag lekker met buitenspelen. Met de lego duplo maken we een heel mooi en groot kasteel.

cake bakken

Daarna gaan we lekker de keuken in om cakejes te bakken. Zoë wil natuurlijk alles graag zelf doen!

cake

Dit is uiteindelijk het resultaat. Het smaakte best lekker, alleen de topping smaakte een beetje naar gewone boter

logo

In de middag kregen we lekkere trek en besloten we om naar een Belgisch restaurantje te gaan.

placemat

Hier hebben ze hele leuke placemats.. maar dat niet alleen

frikandel eten

Ze hebben gewoon frikandellen, kroketten en nog meer Belgisch/Nederlands eten! Nou mijn buikje zat wel heel erg vol hierna. Wat ik wel jammer vond was dat ze niet een frikandel speciaal hadden daar ben ik namelijk gek op..

Zo dat was weer onze week. Hopelijk vondt je het leuk om weer met ons mee te kijken.

Gaan jullie nog iets leuks doen deze week? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments! Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne week toe.

VOLG MIJ OOK VIA:

2017, Geen categorie | 17 reacties | 22 mei 2017 |

Comments

 • Dat ziet er allemaal helemaal niet verkeerd uit! Lekkere dingetjes! En inderdaad: het zijn de kleine dingetjes!

  • Hoi Cynthia,
   Inderdaad de kleine dingetjes, ik probeer er nu dagelijks een beetje bij stil te staan. De tijd gaat al zo snel dat we heel vaak gewoon vergeten te genieten.

 • Wat genieten zeg. Althans dat lijkt zo misschien vanuit NL :). Wat knap van je dochtertje dat ze al zonder speentje kan. Als onze peuter zindelijk is, gaan we daar ook mee van start. maar 2 dingen afleren (én speen én luier) dat vinden we nog wat too much.
  Roelina onlangs geplaatst…Mama dagboek #81: 3x HOERA voor de koekepeer!My Profile

  • Hoi Roelina,
   Ja ze doet het heel goed. Ik heb haar ook eerste zindelijk gemaakt (nu twee maanden). We hadden gezegd dat de supermarkt geen pampers meer had/verkocht en dat het dus of in de blote billen in de broek was of met een onderbroekje (naar keuze) aan. Natuurlijk gaven we ook bij elke plas een klein chocolaatje en bij een poep 2 chocolaatjes.. Speentje was eigenlijk net zo. Overdag gebruikte ze hem nauwelijks alleen bij heel erg moe en slapen of als ze ergens pijn had. Toen ze een speentje verloor was het helemaal niet zo erg. Dus ik dacht laten we het gewoon proberen. Met natuurlijk weer de belofte dat ze een mooi cadeau mocht uitzoeken. Nou dat hebben we elke dag wel meerdere keren aan moeten horen haha. De tijd komt vanzelf en weet je ze zijn maar zo kort klein en als ze echt van het speentje genieten waarom gelijk afpakken, gewoon rustig aan afbouwen. Ik wens je heel veel succes!

 • Wauw – volle week!
  En lekkere week ook!
  Dat wat genieten, dat is duidelijk!

  • Hoi Ilse,
   Ja een hele volle week met een heleboel nieuwe uitdagingen haha. Zo’n speentje brengt wel veel teweeg. Speentje weg, middagslaapje weg.. tja het enige wat je kan proberen is een beetje met een aangepast ritme meegaan.

 • Is Iron Man daar een soort triatlon? In Frankfurt is dat namelijk ook altijd ergens in de zomer! Heftig, maar wel super leuk om ook die sterke vrouwen mee te zien doen. Knap van Zoë dat ze zonder speentje kan! Deze week ben ik in NL en geniet er volop van! Even ‘familie tanken’ is voor mij van tijd tot zo belangrijk! Dan kan ik er weer even tegen aan ?! Fijne week!
  Essma onlangs geplaatst…Frankfurt door de ogen van OpheliaMy Profile

  • He Essma,
   Ja voor de Iron man moeten ze hier fietsen, zwemmen en hardlopen. Pff in de hitte, mij niet gezien haha! Oh zo lekker dat je even in NL bent. Heel erg genieten hoor en laat je maar lekker in de watten leggen door de familie en vrienden!

 • Aarg, wat akelig van die verstandskies zeg. Ik ben blij dat ik de mijne kwijt ben nu. Gelukkig ging het bij mij eigenlijk supermakkelijk en gewoon bij de tandarts.

  • Hoi Nicole,
   Ja het was inderdaad geen pretje een verstandskies laten verwijderen voor mijn vriend. Nog een anderhalve week en dan mogen de hechtingen eruit. Hopelijk ziet het er dan goed uit en heeft hij nergens geen last meer van. Gelukkig ging het bij jou wel goed. Ik denk ook wel dat het aan de vakkundigheid van de tandarts ligt..

 • Mijn zoontje was ook gek op Peppa Pig. Nu is een dino favoriet. Any dino. Wij zijn ook de speen aan het afbouwen, maar dat willen we rustig aan doen. Hij is net grote broer geworden, dus laten we niet teveel veranderingen in één doen.
  Sheila onlangs geplaatst…Ben je echt zo druk?My Profile

  • Hoi Sheila,
   Ja rustig aan hoor. Ik dacht laten we het gewoon eens proberen. Toen ze 3 weken geleden een speentje kwijt raakte deed ze daar eigenlijk heel nuchter over.. Toen dacht ik nou laat ik het eens in de gaten houden. Het gaat echt met vallen en opstaan. Helaas is het nu ook zo dat het middagslaapje ook weg is gevallen en laat mama dat nou net nodig hebben haha

 • Heerlijk hachee! Leuk dat je ook regelmatig wat met je dochter aan het bakken bent. Mijn dochter vind dat ook zo gezellig!

  • Hoi Lisette, Ik vind bakken en kliederen in de keuken ook zo leuk daarom doen we dit nu standaard 1 keer in de week. Ze kan al heel veel dingetjes zelf zoals eieren breken etc. Toch knap als je 2,5 bent haha

 • Wat fijn dat het uiteindelijk zo goed ging met het inleveren van het speentje. Leuk cadeautje heeft ze uitgezocht!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Daar word ik nu zenuwachtig van – tagMy Profile

  • Hoi Leonie,
   Tja dat speentje inleveren ging uiteindelijk hartstikke goed. Ze heeft er misschien nog eventjes om gehuild toen ze erg moe was daarna helemaal niet meer. Helaas is het nu wel zo dat sinds ze haar speentje niet meer heeft, ze tussen de middag haar slaapje niet meer wil/kan doen. Ze ligt dan alleen maar te draaien en te woelen en kan gewoon de slaap niet vatten. Hopelijk hoort dit bij de gewenning en slaapt ze straks wel weer tussen de middag. Niet alleen zij heeft het nog heel erg nodig maar ik ook haha!
CommentLuv badge