De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. #15

kopje koffie

We hebben er weer een heerlijke week op zitten. Zo hebben we iets heel lekkers in de keuken gemaakt, zijn we lekker naar het strand geweest, ben ik weer in een nieuw boek begonnen, keken we een aantal films en nog heel veel meer. Ben je benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder..

Maandag

wasje draaien

We beginnen zoals eigenlijk elke maandag weer met wassen en schoonmaken.

taart bakken

Ook is het standaard op maandag dat we wat lekkers in de keuken gaan maken en vandaag wordt het strawberry cheesecake. Zoals je ziet is Zoë al een echte pro! Ja, er ligt een mes en ze weet dat ze hier niet mag aankomen.. enne we moesten onze kinderen toch niet meer zo veilig opvoeden?

taartje

Uiteindelijk hebben we twee cheesecakes gemaakt een grote en een kleintje en al zeg ik het zelf ziet er best mooi uit toch. Het allerbelangrijkste, hij smaakte nog lekker ook!

afwassen

Na het knutselen in de keuken moet er natuurlijk ook nog schoongemaakt worden en dat vind Zoë gelukkig ook heel erg leuk. Het maakt allemaal niks uit dat de keuken en zijzelf kleddernat zijn. Als je kind gelukkig is dan ben jij het ook  lekker cliché hahahaha

nieuw boek

Als Zoë s’middags lekker in bed ligt begin ik aan mijn tweede boek van dit jaar. Zoals ik al eerder had aangegeven lees ik graag mijn boeken in het Engels. Dus zo ook dit boek.

De rest van de dag doen we niet zoveel en maak ik dus ook geen foto’s.

Wil je nog weten wat we vorige week hebben gedaan? Dan kan dat hier About last week #14

Dinsdag

poppenhuis

Wat heerlijk dat het poppenhuis zo goed in de smaak valt. Ze speelt er elke dag mee. Binnenkort gaan we even naar een hobbyzaakje om te kijken naar wat spulletjes zodat we het poppenhuis een beetje kunnen opknappen.

wipkip

Omdat het erg mooi weer is besluiten we om weer even lekker naar de speeltuin te gaan. Zoë is helemaal weg van de wipkip of zoals ze zelf zegt Nienien.. (volgens mijn is het een neushoorn maar Zoë zegt dat het een dinosaurus is.. ) Wat denken jullie neushoorn of dinosaurus of totaal iets anders..ik ben benieuwd.

blauwe lucht

Kijk nou gewoon een strak blauwe lucht en de zee lijkt wel oneindig..

verven

Na het middagslaapje besluiten we om te gaan verven. We hebben nog een heleboel witte schelpjes in de tuin liggen dus besluiten we om deze te beschilderen. Let niet op de kwast want die is nodig aan vervanging toe.

schelpen verven

Het eindresultaat mag er best wezen.

bloemetjes in de tuin

Ook komen eindelijk alle bloemetjes in de tuin uit. Zo mooi dit. Over het gehele park staan dit soort bloemen maar dan in de kleur paars en wij hebben bij ons voor in de tuin hele mooie roze en witte. Ze trekken ook heel veel vlinders. Dus zo kunnen we dubbel genieten!

Woensdag

in de tuin spelen

We beginnen de dag met heerlijk buitenspelen. Zo fijn dat dit kan. Ik leg een lekker dik kussen op de tegels en we nemen de little people weer mee naar buiten en zo zitten we de hele ochtend lekker te spelen.

grote gele m

Rond het middaguur komt Richard een speciale verassing brengen. Hmmm lekker patatjes van de grote gele M.. Zoë eet kipnuggetjes een hamburger en we delen de patatjes. Van de hamburger eet Zoë altijd alleen maar het vlees, het broodje vindt ze vies. Die doen we dus weer mooi terug in de verpakking. Ik eet een kipwrap (die met spek ertussen, echt zo lekker) met dus de andere helft van de patatjes. Omdat het een klein feestje is zetten we ook nog Dora op.

kust

In de middag na het slaapje gaan we een stukje wandelen. Dat hebben we eigenlijk nog niet eens gedaan deze week. We besluiten om over de boulevard te slenteren en komen deze mooie uitzichten tegen. Wat een mooi helder water hé!

zee

Het is vloed en je ziet gewoon mensen over de rotsen heen klimmen om toch in het water te kunnen.

kust

Zo mooi dit!

Mocht je willen weten wat ik niet leuk vind aan het strand, lees dan Ergernissen op het strand

Donderdag

cactus

We gaan weer lekker een stukje wandelen en kijk dit nu..De cactus lijkt wel dood maar er komt een prachtige bloem uit. Heel apart!

kusjeOp een gegeven moment krijg ik een hele dikke lekkere kus van Zoë en mijn eerste gedachte was.. smelt zo lief! Maar toen ik me omdraaide zag ik dit..

italiaans ijsHIHI wat een kleine floepert! Nouja af en toe mag je zondigen toch!

ijsje eten

We besluiten om lekker een pistachio ijsje te nemen. We gaan lekker op een bankje zitten maar we moeten echt wel naar één kant blijven kijken want het waait en onze haren komen telkens in het ijs!

Vrijdag

strand

Vandaag gaan we lekker naar het strand!

schaduw strand

Ik maak voor de rest niet zoveel foto’s omdat het ontzettend druk is met Spanjaarden en toeristen en ik anders alleen maar gezichten aan het blurren ben. Als het één uur is wil ik eigenlijk wel richting huis omdat Zoë nog moet slapen tussen de middag. Maar Zoë wil helemaal niet mee, ze is zo lekker aan het spelen dat we het gewoon een keertje proberen. Rond drie uur kakt ze letterlijk in van vermoeidheid en gaat ze op het zand liggen.. hup tijd om naar huis te gaan. Na een redelijk koud badje is ze gelukkig over de vermoeidheid heen.

hotel transylvanie

We besluiten om deze film te gaan kijken. Sommige gedeeltes zijn wel een beetje spannend maar Zoë viel toch telkens in slaap dus veel heeft ze er niet van meegekregen denk ik.

ziekjes

Lekker op de bank met een dekentje eroverheen. Ik zie jullie al denken wat heeft zij nu voor een bank in huis staan.. Nou het is ook niet mijn smaak hoor.. haha.. Het is hier in Spanje zo dat als je een huis huurt het inclusief alle meubels is. Dus meestal heb je een hele mooie ouderwetse oudbollige inrichting. Ach wij verblijven nu al zolang in dit soort huisjes dat we het eigenlijk niet eens meer zien.

Ga je ook vaak naar het strand en wil je eens wat nieuwe spelletjes spelen lees dan 50 activiteiten voor op het strand met of zonder kind(eren)

Zaterdag

speeltuin

Richard is weer vrij dus dat betekent weer de gebruikelijke boodschappen en naar een andere speeltuin!

speeltuin

een hele grote speeltuin in drie lagen, 1 gedeelte voor de kleintjes, een voor de iets grotere kindjes en eentje voor hele grote kinderen. Hier zijn we dan ook wel een paar uurtjes aan het spelen.

kip eten

Als avondeten eten we lekker een stokbroodje met krabsalade, aardappeltjes in alioli en een kippetje met lekker guacamole. Zoë kan in ieder geval niet wachten en die valt vast aan!

kippetje eten

Oh wat hebben we gesmuld!

inside outOndertussen kijken we naar de film Inside Out, ik vond hem persoonlijk een beetje tegenvallen. Niet wat ik gewend ben van pixar. Maar misschien ligt dat wel aan mij haha..

Zondag

rennen strand

We gaan weer schelpjes zoeken!

plons

We kunnen helaas niks vinden dan gaan we maar met stenen plonsen! Ook een leuk tijdverdrijf!

donkere wolken

Het weer valt vandaag een beetje tegen. Het is erg bewolkt en het lijkt wel te gaan regenen.

dora paashaas

In de middag doen we toch nog een beetje aan Pasen. We kijken Dora en de paashaas.

keeping up the jonesses

Savonds als Zoë slaapt kijken Richard en ik naar Keeping up Joneses. Wat een saaie film, volgens mij heb ik één keer een beetje gelachen. Ik zeg totaal niet de moeite waard om te kijken.

Zo dat was alweer onze week. We hebben echt een heerlijke week gehad zeker voor herhaling vatbaar. Deze week staat er op de planning veel vooruit schrijven voor mijn blog. Ik loop namelijk steeds een beetje achter de feiten aan. Ook wil ik weer eens een fiets huren en lekker een stukje fietsen met Zoë. 

Dan nog even een kleine vraag aan jullie. Vinden jullie de kleine foto’s fijner (die ik eigenlijk altijd gebruik) of de foto’s die ik hierboven heb gebruikt. Voor mij maakt het namelijk niet zo heel veel uit, het is maar wat jullie makkelijker en fijner vinden om te kijken/lezen.

Gaan jullie nog iets leuks ondernemen deze week? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments!

Fijne week gewenst!!

VOLG MIJ OOK VIA:

2017, Geen categorie | 12 reacties | 17 april 2017 |

Comments
CommentLuv badge