De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. #10

kopje koffie

We hebben een heerlijke week achter de rug. Het weer was echt geweldig met uitschieters naar wel 26 graden. We hebben lekker met water gekliederd, de klusjesman is begonnen met ons schimmelprobleem en we hebben weer allemaal lekkers in de keuken gemaakt. Wil je weten wat we nog meer gedaan hebben lees dan verder.

Maandag

cake

Zoals eigenlijk elke maandag gaan we eerst even lekker in de keuken klooien. Zoë mag kiezen tussen gewone cupcakes, red velvet cupcakes of koekjes. Ze kiest voor gewone cupcakes, maar ze wil ook een Mickey maken!

Ze zijn redelijk goed gelukt, niet allemaal even bruin. Ik zet er ook altijd een paar als ze klaar zijn in haar eigen oventje (speelkeukentje). Je moet haar gezichtje zien als ze haar oventje opent als de kookwekker gaat. Zo ongelofelijk trots!

Zoals beloofd bakken we ook een Mickey.

In de middag zijn we vooral leerspelletjes aan het spelen. Op dit moment is Loco Bambino een echte hit. Hopelijk kunnen opa en oma wat extra boekjes meenemen als ze hier in de zomer op vakantie komen!

En Muis ligt ook zoals altijd lekker te chillen buiten op het terras.

Vandaag komt ook About last week.. #09 online.

Dinsdag

Vandaag krijgen we te horen van de huisbaas dat er morgen (woensdag) iemand langs komt voor het schimmelprobleem. Ik ga heel hard duimen en hopelijk kan het opgelost worden.

strand lucht

Omdat het lekker weer is, wel nog veel bewolking besluiten we om even naar het strand te gaan. Helaas is het vloed en kunnen we niet veel wandelen.

spelen in het zand

We klimmen en klauteren over de rotsen en spelen een beetje in het zand.

baby vogeltje

Als we terug naar huis lopen zien we dat de baby musjes proberen uit te vliegen. Er zit er eentje voor ons tuinhekje. Gelukkig is Muis binnen want hij had het wel een lekker hapje gevonden. Na een tijdje lukt het het vogeltje eindelijk om een klein stukje te vliegen. Zoë roept de hele tijd dat mama vogel moet komen helpen… Mama vogel, mama vogel hellupe!

cadeautjes

In de avond komt Richard met een groot cadeau thuis. Een hele grote doos vanuit Nederland. Tante Barbara heeft weer heel wat lekker opgestuurd. Wat een lieve en leuke verassing! We zijn er heel blij mee, chocolade, spelletjes, koekjes, parfummetjes, tijdschriften en nog veel meer.

Woensdag

Vandaag moeten we de gehele dag thuis blijven. We balen ontzettend want het is zulk mooi weer (26 graden)! Nouja als het schimmelprobleem maar opgelost kan worden. Helaas is het hier in Spanje het geval dat ze altijd aangeven dat ze langskomen maar nooit echt een tijd doorgeven. Of dat doen ze wel maar dan komen ze wat Spaanse uurtjes later langs. De hele dag moeten we dus wachten.

Ik vul het badje met water en we besluiten gewoon de hele middag lekker te kliederen en klooien met water.

en we lakken onze teennageltjes.

Om vier uur belt Richard dat de klusjesmannen vandaag niet meer langskomen maar morgen (donderdag) tussen 09.00 en 14.00 uur. Beetje jammer maar zo is het leven soms eenmaal.

Vandaag kan je ook 30 life hacks lezen voor als je op reis gaat!

Donderdag

We beginnen de dag al lekker met buiten spelen. Ik heb wederom een badje met water buiten gezet waar Zoë lekker mee kan kliederen.

Omdat je van spelen natuurlijk ook erge trek krijgt heb ik een appeltje geschild. Zoë vindt het tegenwoordig erg lekker om een appeltje met kaneel te eten.

Na het appeltje wil Zoë graag even kleuren, dat mag natuurlijk allemaal. Dus mijn kleine kunstenaar gaat aan de slag.

smiddags om half één komt de huisbaas langs met een klusjesman. Die geeft al gelijk aan dat dit wel een paar dagen kan gaan duren. Hij begint buiten met het boren van gaten, zodat de binnenmuur kan drogen. Na het weekend komt hij terug om verder te klussen.

Vrijdag

Het is weer zulk mooi weer dat we om 09.00 uur besluiten om alvast naar het strand te gaan.

Het wordt alleen vloed dus we kunnen niet heel lang blijven.

We eten tussen de middag lekker bananenpannenkoeken.

Na het middagslaapje gaan we even puzzelen tv kijken en wat spelletjes spelen. Ook belt Richard dat hij aankomende week weer voor een paar dagen weg is voor een training. Ditmaal op Gran Canaria, geeft niet hoort er allemaal bij.

We doen nog wat kleine boodschapjes en ja daar moet het boodschappenwagentje voor meegenomen worden. Onderweg zien we een papagaai in een boom zitten, dat is natuurlijk wel heel erg interessant.

En Muis ligt weer lekker te chillen op het terras.

Zaterdag

 

Vandaag gaan we eerst heerlijk even een stukje touren met de auto. Ik vind dat altijd zo’n mooi gezicht die bergen!

We maken een heerlijke wandeling over de boulevard van Arrecife.

 

 

 

 

 

 

 

 

en we besluiten spontaan lekker bij de wok te gaan eten.

Smiddags doen we nog de gebruikelijk boodschappen. Ook halen we even wat nieuwe bakspulletjes.

In de avond als Zoë lekker ligt te slapen kijken wij naar Fantastic Beasts. Leuke film, al had ik er wel wat meer van verwacht..

Zondag

Zondag is een heerlijke dag om te relaxen en te knuffelen. Ook krijgt Muis zijn wekelijkse borstelbeurt.

We maken alvast een heerlijke cheesecake dit aangezien Richard aankomende week dus voor een paar dagen weg is.

Het weerbericht voor aankomende week ziet er echt heerlijk uit. Verder werk ik wat aan mijn blog en voor de rest doen we gewoon heel erg weinig. Wat natuurlijk ook wel eens lekker is.

Aankomende week gaat de klusjesman dus verder met het schimmelprobleem, is Richard van woensdag t/m zaterdag weg. Willen we natuurlijk nog even lekker naar het strand, gaan we de verjaardag van Muis voorbereiden. Want ja 10 jaar is gewoon weer een leuke reden om een feestje te geven!

Heb jij nog leuke plannen voor aankomende week?  Ik ben erg benieuwd, laat je het me weten in de comments?

VOLG MIJ OOK VIA:

2017, Geen categorie | 3 reacties | 13 maart 2017 |

Comments
CommentLuv badge