De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. #09

Het is weer maandag en dat betekent dat ik je weer meeneem om naar About last week te kijken. De week begon lekker rustig, het weer was redelijk oke en we begonnen met de potty training van Zoë. Aan het einde van de week hadden we een vervelende verassing en gingen we naar de carnavals optocht kijken.

Maandag

Zoë is ontzettend moe dus we starten rustig op. We ontbijten met bananenpannenkoeken en een tekenfilm. Moet kunnen af en toe!

Omdat we toch een frisse neus willen halen besluiten we om weer even naar het strand te gaan.

Het is op dit moment eb en het gaat vloed worden. Dus we kunnen nog even wat schelpjes zoeken.

Als we lekker over de rotsen aan het klimmen en klauteren zijn wil Zoë graag even haar handjes wassen. Dat kan in een plasje met zeewater. Ze vindt het zo leuk dat we hier nog een uurtje zitten.Ik zit heerlijk in de zon te genieten en vind het helemaal niet erg. In de middag bellen we via skype even met familie in Nederland.

Vandaag komt ook About last week.. #08 online

Dinsdag

Gisteren had ik totaal geen zin om het huishouden te doen dus heb ik het lekker even overgeslagen. Helaas moet het toch gedaan worden dus vandaag dan maar. De hele ochtend bestaat uit wasjes draaien, drogen, strijken, stofzuigen en de badkamer schoonmaken.

Zulk saai werk en ik ga jullie hier niet mee vervelen dus hier maak ik dan ook geen foto’s van.

Ook beginnen we vandaag voor het eerst echt met zindelijkheidstraining. Zoë plast al redelijk vaak op het potje maar telkens wil ze toch graag haar pampertje weer aan. Ik geef vandaag aan de ik nog maar één pamper heb en dat die voor het slapen is. Waarop ze heel snugger antwoord, kopen in de winkel mama! Nee schatje helaas verkoopt de winkel geen pampers meer ze zijn allemaal op. Ik geef ook aan dat ze bij elk plasje 1 klein chocolaatje krijgt van Paw Patrol en bij een poep 2 chocolaatjes. Hier is ze het helemaal mee eens.

Oefenen gaat natuurlijk het beste als je veel drinkt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar, nou gewoon wat lekkere chipjes eten! Zoë is helemaal weg van Mickey.

De hele dag blijven we dus thuis en zijn we aan het oefenen. Aan het einde van de dag gaan we nog even boodschappen doen en mag ze iets lekker uitzoeken. Ze gaat voor een MEGA groot surprise ei.

Woensdag

We blijven ook vandaag bij huis om veel te oefenen en spelen vooral bij ons voor met de bal.

Overal waar onze kat Muis is wil Zoë ook zijn!

Echte Best Friends Forever!!

Aan het einde van de dag doet Zoë alles netjes op het potje. Ze geeft het netjes aan wanneer ze moet plassen en gaat zelf op het potje zitten. Ook vraagt ze helemaal niet meer om haar pampertje

Vandaag kan je lezen over 30 life hacks voor als je een hondje hebt!

Donderdag

Om veel te blijven oefenen met plassen en drinken kopen we ook pindakaas. Een pot Calve pindakaas kost hier bijna 5 euro dus we gaan voor het huismerk van de Spar. Die ook nog eens superlekker blijkt te zijn!

Wat eten we dan? Heerlijke rijstwafels met pindakaas en hagelslag.

Het is feest vandaag want sinds vandaag is Zoë overdag geheel zindelijk. Ze geeft zelf aan dat ze op het potje wil en het gaat geen een keer mis. Ondanks dat ze met slapen de laatste twee nachten droog was doen met slapen voor de zekerheid nog wel even een pampertje om.

 

Richard gaat savonds squashen met een collega dus dat betekend dat ik weer verder ga met mijn theorie voor de ehbo cursus. Ook is het weer eens heerlijke knuffeltijd met Muis!

Vrijdag

Omdat we nu geen pampertjes meer nodig hebben moet ik ook de tas van Zoë gaan aanpassen. Want wat neem je allemaal mee als je kindje zindelijk is of bezig is met zindelijk worden. Ik zal hier vrijdag een artikeltje aan wijden.

Ik bestel in ieder geval een heleboel handige en leuke spulletjes uit Nederland.

Als ik smiddags onze slaapkamer onder handen wil nemen en een grote kast verschuif die ik ergens anders wil neerzetten kom ik dit tegen. SCHIMMEL en niet zo’n klein beetje ook. Het blijkt van een lekkage te zijn geweest in de badkamer. De douchebak blijkt niet goed waterafstotend te zijn afgekit en al het water komt dus in de muur terecht. Omdat het al laat is kan de huisbaas helaas vandaag niet meer langskomen. Morgen is het carnaval dus dan zijn deze bedrijven helaas gesloten en zondag tja dan werkt er natuurlijk niemand. Hopelijk kan de huisbaas iemand regelen die dit snel op kan opknappen. Ik ben helaas bang dat de hele muur nagekeken moet worden en dat we tijdelijk het huis uit moeten.

Vandaag vertel ik je meer over mijn Persoonlijke & blogdoelen voor 2017

Zaterdag

Richard is vandaag eindelijk vrij dus kunnen we gezellig op pad. Natuurlijk moeten ook de boodschappen gedaan worden. Dus dat doen we in de ochtend. Omdat er vandaag in Puerto del Carmen carnaval is gaan ze alle wegen richting de boulevard afsluiten. We kunnen dus in de middag niet met de auto weg, aangezien we dan nergens meer kunnen parkeren. Omdat ik nog met mijn hoofd bij de schimmel zit vergeet ik foto’s te maken.

smiddags zetten we onze bedden in de slaapkamer van Zoë neer. We slapen nu gezellig met z’n drietjes naast elkaar. Zoë vindt het in ieder geval één groot feest!

Rond 18.oo uur komt de carnavalsstoet bij ons door de straat.

Zoë mag haar prinsessenjurk aan en gaan we heerlijk even carnaval vieren. Even het hoofd leegmaken.

Zoë kijkt haar ogen uit met al die gekke verklede mensen. Het enige wat ze heel erg eng vindt zijn de mensen die heel hard op de trommels slaan. Als de stoet voorbij is gaan we naar huis en eten we nacho’s en een waterijsje en gaat Zoë lekker naar bed.

Zondag

Vandaag staat er niks op het programma, Zoë en ik besluiten om s’ochtends even naar het strand te gaan om schelpjes te zoeken. Alleen is het vloed en ligt er veel rotzooi van de carnaval gisteren.

 

 

 

 

 

We besluiten om naar het warme bakkertje LOLITA te lopen en we zien zoveel lekkers! Eigenlijk willen we alles wel maar we nemen 3 heerlijke puddingbroodjes mee..

In de middag spelen we nog een beetje binnen, bellen we met de familie in Nederland en doen het lekker rustig aan.

Savonds als Zoë op bed ligt kijken Richard en ik naar Zootopia. Wat een geweldige film is dat. Heerlijk even verstand op nul en kijken.

Deze week hoop ik dat er snel iemand langs kan komen voor het giga schimmel probleem, ga ik natuurlijk weer verder met de EHBO voor baby’s en kinderen en hoop ik weer wat vooruit te werken voor mijn blog.

Bedankt voor het lezen weer en voor jullie alvast een fijne week gewenst!

VOLG MIJ OOK VIA:

2017, Geen categorie | 9 reacties | 6 maart 2017 |

Comments

 • Geweldig carnaval daar!! Ik heb het een aantal keer mee mogen maken op Gran Canaria en vond het echt heel erg gaaf
  De sfeer is dan zo leuk en al die optochten!!

  Wat een heerlijke kat hebben jullie toch 🙂
  Super leuk he als kinderen zo gek zijn op dieren!

  • Ja op deze manier vind ik carnaval ook heel leuk. Ze zouden dit jaar ook kindercarnaval hebben maar er was helaas te weinig deelname. Ik vind het geweldig als kindjes goed met dieren overweg kunnen. Die liefde spat er gewoon vanaf?

 • Wat heeft Zoë een onwijs leuk jurkje aan voor Carnaval! Het lijkt me heerlijk om Carnaval zo in de warmte en tussen de palmbomen te vieren. En wat goed dat de potjestraining zo goed verliep. Het klinkt als een heel handig systeem dat je hebt bedacht! 🙂

  • Oh zo lief dankjewel. Alhoewel ze het jurkje zelf heeft uitgezocht?. Ja heerlijk op deze manier carnaval vieren. De optochten zijn zo mooi verzorgd en versierd. Echt superleuk. Volgende week word het in de hoofdstad gevierd en daar is het nog uitbundiger! Ben erg benieuwd?

 • Ik vind het leuk zoals je die rijstwafels hebt ‘aangekleed’.

 • Ik dacht al… Een t shirt bij het kindje, nog een t shirt.. Die woont niet in Nederland. Woon je op Gran Canaria?

  • We wonen half op Lanzarote. Mijn vriend en vader van mijn dochtertje is daar namelijk werkzaam. Wij (mijn dochtertje en ik) reizen tussen NL en Lanzarote om hem te zien. Nu zitten we voor een paar maanden op Lanzarote dan weer een maand Nederland etc.. We mogen heerlijk genieten van het warme weer?
CommentLuv badge