De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. #08

Vandaag is het weer tijd voor About last week.. 08. We zijn inmiddels alweer twee maanden verder in het ‘nieuwe’ jaar en ik blijf het zeggen de weken vliegen voorbij..

Afgelopen week was het weer niet om over naar huis te schrijven. We hebben daarom helaas veel binnen moeten spelen. Ook was Richard een aantal dagen weg voor een training in Mallorca en ben ik begonnen aan de theorie van EHBO voor kinderen.

Ik heb de indeling van deze About last week een beetje aangepast. Hopelijk vinden jullie dit ook fijn of fijner lezen.

Maandag

We hebben sochtends heerlijk met de Dora duplo gespeeld. De kleine poppetjes hadden weer even een nieuw huis nodig dus dat hebben we samen even gemaakt.

We hebben een kleine wandeling gemaakt maar omdat het weer erg dreigend was zijn we gauw weer naar huis gegaan.

Omdat Zoë zo graag Mickey Muis filmpjes kijkt op mijn telefoon en ik dan mijn telefoon kwijt ben. Hebben we maar besloten dat we haar mijn oude Samsung telefoon geven. Af en toe mag ze er even op. Alhoewel ze het nu ook heel leuk vindt om overal foto’s van te maken.

Savonds hadden Richard en ik weer eens zin om een film te kijken dus keken we naar The Passengers. We vonden de film een klein beetje tegenvallen. Tja kan gebeuren.

Vandaag komt ook About last week #07 online

Dinsdag

De dag beginnen we met een fijne wandeling en Zoë gaat op de driewieler mee. Ze kan al zelf 4 keer de trapper in de rondte trappen. Tja het is hier gewoon wat steiler..

In de middag gaan we nog even twee lekkere stokbroden halen want we eten vanavond lekker tomatensoep. Ook zien we gevulde broodjes Chicken Tikka liggen. Die gaan we natuurlijk even uitproberen.

Savonds al Zoë op bed ligt kijken Richard en ik weer naar een film. Dit keer Doctor Strange. Wat een gave film. Zeker een aanrader om te kijken.

Woensdag

Vandaag begint de dag treurig. Het regent de hele ochtend dus besluiten we maar weer binnen te spelen. Richard gaan vandaag ook weg voor zijn training in Mallorca. Zoë is een beetje van slag dus deze ochtend geen foto’s gemaakt.

In de middag klaar het gelukkig op en gaan we even een frisse neus halen. Muis is ook al een paar dagen niet van het terras af geweest dus blijven we in de buurt.

In de avond als Zoë op bed ligt, werk ik nog een beetje aan mijn blog. Ik wil namelijk heel graag iets vooruit werken. het gaat in ieder geval de goede kant op!

Wil je handige tips lezen voor als je een kindje hebt? Lees dan het artikel 30 life hacks voor als je een kindje hebt

Donderdag

Sochtends maken we een heerlijke wandeling over het strand en gaan we schelpjes zoeken.

Die zijn hier bijna niet te vinden en als ze er al zijn dan zijn het echte ieniemini schelpjes. Ach leuk voor de verzameling.

Zoë wil nog niet naar huis dus besluiten we om naar hotel Fariones te lopen. Hier hebben ze namelijk een soort van tijdschriften kiosk. Zoë wil heel graag het nieuwe tijdschrift van Peppa Pig maar helaas is deze nog niet binnen. Omdat ze heel verdrietig is en een heel stuk heeft gewandeld mag ze voor deze keer een andere ‘extra’ uitzoeken.

In de avond begin ik met de theorie cursus van Ehbo voor baby’s en kinderen (niet gesponserd). Hoofdstuk 1 heb ik in ieder geval goed doorlopen, nu de rest nog!

Vrijdag

Het weer is vandaag ietsjes beter. Muis zit al heel vroeg voor de deur te miauwen dat hij naar buiten wil dus om 7.00 uur zet ik de deur open.

Om er na een kwartier achter te komen dat we een vogelnestje in de muur hebben zitten. Blijkbaar zijn de eitjes uitgekomen en heeft Muis ze horen piepen.. tja dat zou hij wel lekker vinden. Papa en mama vogel zijn in ieder geval druk aan het heen en weer vliegen met eten.

Als we dan eenmaal aangekleed zijn, besluiten we om nog even naar het strand te gaan. Toch wel heel erg lekker als je er op 5 minuutjes lopen vanaf woont.

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas heeft mevrouwtje geen zin om een middagdutje te doen dus zijn we in de middag heel druk met puzzelen! Omdat het zo goed gaat met puzzelen mag Zoë aangeven wat ze savonds wil eten, het worden bananen pannenkoeken. Om een uur of zes stort ze in en valt ze van vermoeidheid bijna in slaap op de bank een kwartiertje later ligt ze heerlijk in dromenland. Ik werk savonds nog wat aan mijn blog en doe nog een paar oefeningen EHBO

Wil je nog nieuwe en leuke blogs leren kennen? Lees dan Spam je blog!

Zaterdag

Zoë en ik beginnen lekker met een wandeling over het strand. Ver komen we niet want het is vloed.. Toch wel lekker om even uit te waaien. Hopelijk hebben we vandaag niet weer regen

Omdat we niet heel lang over het strand kunnen wandelen besluiten we om naar de speeltuin te gaan. Helaas zijn er geen andere kindjes om mee te spelen. Het zal vast aan het weer liggen. Jakkie.. Zoë besluit om via allerlei verschillende manieren van en op de glijbaan te komen. Ach ja..

Smiddags krijg ik van mijn nichtje Caitlin wat leuke foto’s doorgestuurd, ze is samen met haar moeder (mijn zus) naar het Harry Potter event. Supercool. Helaas was het veel te druk en mochten ze niet de hoed op waardoor ze dus niet ingedeeld werden. Beetje jammer voor het geld wat je er voor moet betalen.

In de middag klaart het op en wordt het stralend mooi weer. Ik maak al zeg ik het zelf een super gave foto van de lucht met een palmboom. We besluiten dan ook om nog even lekker buiten te spelen.

Zondag

Vandaag komt Richard weer thuis dus halen we wat lekkere dingetjes in huis! Omdat we afgelopen maandag geen taart of iets konden maken. Aangezien wij dat met ’n tweetjes natuurlijk niet op kunnen besluiten we om vandaag een lekkere chocolade taart te maken. Helaas kan ik nergens mijn bakvorm vinden dus dan maar in de ovenschaal. Ach ja je moet toch wat hé.

Ik krijg ook heel veel leuke en mooie foto’s door van het hondje van mijn zus. Nouja hondje.. het is een Rhodesian Ridgeback. De schofthoogte van een mannetje moet tussen de 63 en 69 cm zijn. Dembe (zo heet hij) is nu een half jaar en is al zo groot. Als we straks weer in Nederland zijn dan kan Zoë hem gewoon gebruiken als paard hahaha.

Smiddags als Richard thuis komt maak ik geen foto’s. Eindelijk is papa weer thuis, Zoë is helemaal door het dolle heen. Dus je kan je voorstellen dat er veel geknuffeld is. Zoë mag natuurlijk iets langer opblijven dan normaal en we eten dan ook lekker Mac Donalds.

Savonds als Zoë lekker in dromenland ligt besluiten wij nog een film te kijken. Dit keer willen we een film die lekker wegkijkt en waarbij je niet teveel hoeft op te letten. We gaan voor de Disneyfilm Moana. Wat een leuke film ook zeker een aanrader. Ik ga hem zeker nog een keertje met Zoë kijken.

Aankomende week gaan we niet veel bijzonders doen. Hopelijk hoeft Richard niet al teveel werk in te halen en is hij gewoon in de avond thuis. Aangezien hij geen vrije dag heeft gehad afgelopen zaterdag kan hij hopelijk misschien nog ergens deze week een dagje vrij nemen. We hebben verder geen planning dus we zien wel hoe het loopt. 

Hoe ziet jullie week eruit? Nog spannende plannen in het vooruitzicht? Ik ben erg benieuwd.

Fijne dag vandaag

 

 

VOLG MIJ OOK VIA:

2017, Geen categorie | 3 reacties | 27 februari 2017 |

Comments
CommentLuv badge