De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

De 8 leukste tekenfilms volgens Zoë

Zoë mag van mij gewoon af en toe lekker even televisie kijken. Ik vind dat helemaal niet erg als het maar met mate gebeurt. Zo heeft ze als twee-jarige al best een voorkeur voor bepaalde tekenfilms. Wel moet ze het van mij in diverse talen kijken/luisteren. Zodat ze niet alleen wat van de tekenfilm opsteekt maar ook woordjes oppikt uit andere talen.

Wij kijken tekenfilms in het Spaans, omdat we nu in Spanje verblijven, in het Nederlands, omdat we daar natuurlijk gewoon wonen maar ook in het Engels. Ik moet zeggen dat dit echt vruchten afwerpt want ze verbaasd mij dagelijks met woordjes dus in het Engels en Spaans. Thuis spreken wij namelijk gewoon standaard Nederlands maar ook half Spaans om haar voor te bereiden op clubjes/school etc. en Engels vind ik gewoon heel belangrijk dat ze daar al op jonge leeftijd mee in aanraking komt.

De top 8 van kinder tekenfilms volgens Zoë.

 

Op nummer 1 staat Heidi het meisje uit de Alpen

Het verhaal gaat over Heidi een meisje dat geen ouders meer heeft en bij haar tante Dete woont. Omdat tante Dete werk heeft gevonden in Frankfurt en Heidi niet mee kan nemen brengt ze Heidi naar haar ‘norse’ opa in de Alpen.

Hier beleeft ze heel veel avonturen. Na 3 jaar komt tante Dete, Heidi ophalen om haar mee te nemen naar Frankfurt naar de familie Sesemann waar ze werkt. Heidi moet een soort van speelkameraadje worden van Clara Sesemann. Zij zit helaas in een rolstoel. Ook met haar beleefd Heidi een aantal spannende avonturen.

Omdat Heidi ontzettende heimwee heeft stuurt de familie Sesemann haar weer terug naar haar opa in de Alpen. Hier komt Clara later ook naartoe en dan gebeurt er iets wonderbaarlijks.

Zoë is deze tekenfilm gaan kijken toen we nog in Nederland waren. Dit keek ze altijd voor het slapen gaan met oma samen in bed. Deze tekenfilm kijken wij dus lekker in het Nederlands

Op nummer 2 staat Dora Exploradora

Dora is een meisje wat in Zuid-Amerika woont. Omdat ze tweetalig wordt opgevoed kan ze met veel mensen en dieren communiceren. Als Dora op avontuur gaat neemt ze altijd haar grote vriend Boots het aapje mee, haar pratende rugzak vol met survival spulletjes en aan de zijkant van haar rugzak zit een zingende plattegrond (kaart). Het is de bedoeling dat jij – de kijker haar moet helpen om de goed weg te vinden door een antwoord te geven op vragen en problemen die ze onderweg tegen komt.

Zoë kijkt altijd de Spaans gesproken versie met Engelse woordjes. Zo leert ze zowel heel veel Spaanse als Engelse woordjes

Op nummer 3 staat Mickey Mouse Clubhouse

Iedereen kent natuurlijk de karakters van Disney, Mickey en Minnie Mouse, Pluto, Donald en Daisy en natuurlijk Goofy. Ze hebben nu voor de kleintjes een tekenfilm serie gemaakt in dezelfde trant als Dora the Explorer. Je moet kijken, luisteren en reageren (antwoorden geven, meedoen met dansen etc.). Er is dus veel interactie tussen de tekenfilm en de kijker.

Het begint al met dat het clubhuis verstopt is, je moet de magische woorden meezingen anders verschijnt deze niet. Als er een probleem is moet je bijvoorbeeld om Toodles roepen, dit is een soort klokje met allerlei voorwerpen waar je uit moet kiezen. Als je alle 4 de opdrachten goed hebt geraden wordt er een dansje uitgevoerd. Waarbij je dus aan mee moet doen. Ze proberen je ook te leren tellen en hoe je vormen kan herkennen. Echt een hele leuke informatie tekenfilm.

Deze kijken wij in het Engels.

Op nummer 4 staat Peppa Pig

Wie kent Peppa Pig nu niet. Een lief kleine biggetje dat samen met haar jongere broertje George, mama Pig en papa Pig woont. Ze speelt heel graag spelletjes is heel nieuwsgierig en houdt ontzettend veel van haar vriendjes waaronder ook een zebra die Zoë heet. Maar het aller- aller- leukste vindt ze om met iedereen in een grote plas met modder te springen waarna ze allemaal op de grond vallen van het lachen (knorren).

Heerlijke korte tekenfilmpjes met dagelijkse gebeurtenissen. Zoë leert hier heel veel van, maar het leukste is toch wel dat er een zebra in voorkomt die ook Zoë heet. Deze tekenfilm kijken wij in het Engels.

Op nummer 5 staat Henry Hugglemonster

Henry Hugglemonster is een heel lief monstertje uit een gezin van 6 personen Papa (postbode), mama (muziek lerares), grote broer Coby (uitvinder), zijn zingende zusje Summer en baby broertje Ivor en hun hondje Beckket. Zij wonen in het plaatsje Roarsville waar altijd wel wat dagelijkse problemen zijn. Henry probeert dit altijd op te lossen samen met zijn beste vriend Denzel Dugglemonster en hele grote vriendin, Gertie Growlerstein.

Een superleuke tekenfilm waarbij je eigenlijk ook leert dat monster helemaal niet eng zijn! Wij kijken deze tekenfilm in het Engels

Op nummer 6 staat Pocoyo

Pocoyo is een echte tekenfilm voor peuters. Er is een mannelijke stem die vraagt wat Pocoyo aan het doen is of gaat doen. Pocoyo is namelijk nog maar 4 jaar oud en kan nog niet zo goed praten, dus het zijn veel woordjes en uitbeeldingen. Dit vraagt natuurlijk om veel interactie met de kijker. Hij beleeft veel (gekke/rare) avonturen met zijn vrienden. Elly Elefante (olifant), Pato (eend) en Pajarito (vogeltje). Hij heeft ook een hondje Loula en een soort auto wat hij ook kan gebruiken voor onder water, in de lucht en zelfs door de ruimte. Hij noemt zijn auto heel liefkozend Vamoosh. Deze tekenfilm kijken wij in het Spaans.

Op nummer 7 staat La Princesa Sofia

Sofia is een doodnormaal meisje wat nadat haar moeder met de koning trouwt opeens een prinses is. Ze krijgt van haar ‘nieuwe’ vader een amulet wat ze nooit mag afdoen. Het blijkt dat dit amulet magische krachten heeft. Als Sofia een probleem heeft begint haar amulet licht te geven en komt er een Disney prinses uit die haar goede raad geeft. Ook kan ze met dit amulet met dieren praten, wat goed uitkomt want haar beste vriend is Clover een konijntje.

Omdat ze natuurlijk helemaal nieuw is in het prinsessen gebeuren en ook nog eens een stief zusje en broertje erbij heeft gekregen. Beleefd ze heel veel leuke en spannende avonturen.

Een hele leuke tekenfilm serie die Zoë redelijk vaak kijkt. Wij kijken de tekenfilm in het Spaans.

Op nummer 8 staat Elena de Avalor

Prinses Elena is een redelijk nieuwe serie op Disney channel. Het speelt zich af in het koninkrijk Avalor. Hier heerst een boze tovenares. Zij heeft de familie van Elena (de echte heersers van Avalor) verschrikkelijke dingen aangedaan. Zo heeft ze bijvoorbeeld Elena opgesloten in een magisch amulet waar zij 60 jaar vast in de tijd heeft gezeten. Als Elena uiteindelijk uit het amulet komt redt ze het koninkrijk uit de handen van de boze tovenares. Omdat Elena nog zo jong is (15 jaar oud), mag ze nog niet alleen heersen over Avalor. Ze krijgt hulp van haar opa en oma, neef en een aantal vrienden waaronder ook vliegende jaguars en een spookjes vos. Omdat ze nog veel moet leren om het koninkrijk te besturen maakt ze veel spannende avonturen mee.

Omdat dit een soortgelijke tekenfilm is als Prinses Sofia vindt Zoë het helemaal geweldig. Deze tekenfilm kijken wij in het Spaans.

Dit waren ze alle 8, natuurlijk kijken we ook weleens naar een andere tekenfilm maar dit zijn echt de favorieten van Zoë.

Kijken jullie kinderen weleens televisie? Zoja wat zijn de favoriete programma’s bij jullie thuis of heb je nog aanraders voor ons? Ik zie je reactie graag terug in de comments!

 

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Mama | 4 reacties | 24 maart 2017 |

Comments

  • Mijn favoriete tekenfilm is die van Walt Disney van Alice in Wonderland. En de films van Barbie. Vooral de notenkraker vind ik mooi. Die is heel rustig met klassieke muziek.

  • Wat leuk om te lezen! Volgens mij heeft ze een goede smaak, want mijn nichtjes waren als klein meisje ook altijd fan van Dora en Mickey Mouse. Heidi kende ik nog niet! Zelf vond ik Huisdiergeheimen een geweldige film en ik heb een zwak voor Spongebob, maar dat is waarschijnlijk voor iets oudere kinderen 😉
CommentLuv badge