De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

30 lifehacks voor als je op reis gaat!

vliegtuig

Vandaag 30 lifehacks over reizen. Ik reis natuurlijk veel tussen Nederland en op dit moment Lanzarote dus ik kan je daar best veel over vertellen. Wat kan je o.a. lezen; de beste tips tegen oorpijn in het vliegtuig, waarom je altijd muntgeld mee moet nemen naar de luchthaven en dé tip voor het bijhouden van een vakantiedagboekje! Ik ben erg benieuwd of je deze lifehacks al kent, weet jezelf nog een tip deel die dan onderaan bij de comments!

30 lifehacks voor als je op reis gaat!

 1. Maak belangrijke foto’s en zet deze in een beveiligd mapje op je telefoon.
  1. Ga je op vakantie, maak dan een foto van al je bagage. Mocht je bagage kwijtraken dan kan je het makkelijker aangeven bij de af handelaar..
  2. Van de parkeerplaats en parkeerkaart, zo weet je altijd waar je staat.
  3. Van de boardingpass, boeking /betaling accommodatie let op: deel deze niet online.
  4. paspoort, id bewijs
  5. verzekeringspassen en bankcard/creditcards
 2. Ga je buiten Europa op vakantie. Laat dit dan ook aan je creditcard/bank maatschappij weten. Er bestaat namelijk een mogelijkheid dat ze wegens veiligheidsredenen de kaart hebben geblokkeerd voor buiten Europa.
 3. Voor sommige landen heb je bepaalde vaccinaties nodig. Meld je bij de GGD en neem het gele vaccinatieboekje mee. Stop deze wel in je handbagage want bij sommige bestemmingen moet je je vaccinatieboekje laten zien bij de douane.
 4. Kijk vooraf goed naar hoeveel kilo’s je mag meenemen en hoe groot je koffers (handbagage) mogen zijn. Niks is vervelender dan de jackpot te moeten betalen bij de incheckbalies of je handbagage koffer alsnog te moeten inchecken. Dit geldt natuurlijk ook voor vloeibare producten in de handbagage. Het komt zo onnodig vaak voor dat mensen teveel vloeistoffen bij zich hebben en die dit moeten afgeven. Zonde, vooral als het om een dure parfum gaat.
 5. Stop nooit maar dan ook nooit medicijnen in de koffer die je gaat inchecken! Er bestaat altijd een kans dat je koffer niet op de bestemming aankomt en dan heb je geen medicijnen. Neem ook altijd een medicijnen paspoort mee, mocht er iets gebeuren dan staan hier de namen van de medicijnen op.airport lifehack
 1. Maak een opvallende strik om het handvat van je koffer. Mocht je koffer op de bagageband liggen dan kan je hem makkelijker herkennen.
 2. Leg altijd een droogtrommeldoekje in de koffer of een robijntje geurzakje. Als je op je bestemming aankomt zal je kleding nog steeds lekker fris ruiken i.p.v. muffig. Neem er ook eentje mee voor de terugreis. In een afgesloten ziplock zakje blijft het goed.
 3. Rol altijd je kleding op, zo past er meer in je koffer en doe kleinere items zoals sokken en ondergoed in een ziplock zakje. Hier kan je de lucht uitpersen zodat het minder ruimte in beslag neemt. Ook scheelt het als je koffer per ongeluk open gaat en je niet op zoek hoeft te gaan naar je ondergoed. Je kan hiervoor natuurlijk ook de speciale packing cubes gebruiken.
 4. Neem je schoenen of slippers mee? Doe deze dan per schoen in een plastic tasje zo blijft de rest van je koffer schoon. Als je ze beide in een plastic zakje doet neemt dit weer onnodig ruimte in beslag. Trek natuurlijk de zwaarste schoenen aan, scheelt weer bagage kilo’s.
 5. Neem je een fles parfum of een fles zonnecrème mee. Sluit het eerst af met een clingfilm en stop het daarna in je schoen. Scheelt ook weer loze ruimte in je koffer.

gate lifehack

 1. Zet nooit je adres op een kofferlabel, zo weten mensen die kwaad in de zin hebben dat er niemand thuis is. Schrijf je adres op en plak het aan de binnenkant van de koffer.
 2. Neem altijd een setje schone kleren mee in je handbagage. Mocht je koffer niet op de bestemming aankomen dan heb je in ieder geval voor de eerste dag een setje schone kleren.
 3. Stop een extra lichtgewicht tasje in je handbagage. Zo kan je de spulletjes die je nodig hebt tijdens de vlucht daarin overpakken. Je koffertje of tas kan je dan in de bagagebak stoppen. Zo hoef je niet telkens op te staan en je koffer te pakken. Ook is het erg handig voor op de plaats van bestemming voor evt. boodschappen of strand.
 4. Neem altijd een pen mee in je handbagage, als je naar bepaalde bestemmingen gaat moet je soms een visumformulier invullen en het cabinepersoneel heeft niet altijd extra pennen bij zich.
 5. Leg altijd je je elektronica en vloeistoffen bovenop/in je handbagage. Dit moet je er altijd uit halen bij de douane dus zo kan je er snel en makkelijk bij.

vliegveld lifehack

 1. Heb je geen slotjes voor om je koffer neem dan tiewraps mee dit krijgen ze ook niet zonder te knippen open.
 2. Als je een poederdoosje (make-up) meeneemt leg dan een wattenschijfje op het poeder. Dit zorgt ervoor dat de poeder de ergste schokken zal overleven.
 3. Als je veel elektronica onderweg gebruikt en een lange vlucht hebt, vergeet dan ook niet om een powerbank mee te nemen. Zo kan je overal en nergens je elektronica opladen
 4. Reis je met kinderen? Neem dan een opblaasbal mee voor achter de douane neemt weinig ruimte in beslag en zo kunnen ze toch even lekker hun energie kwijt
 5. Neem altijd kleingeld mee naar de luchthaven. Heb je vertraging en is het al laat in de avond dan zijn de meeste barretjes/restaurantjes gesloten. Je bent dan aangewezen op de snackautomaten, waar je meestal alleen met muntgeld kan betalen. Ook in het vliegtuig is het cabinepersoneel dol op muntgeld.
 6. Als je gaat vliegen smeer je gezicht en handen dan in met een nachtcrème deze houd je huid beter gehydrateerd dan een dagcrème. Tenminste dat is mijn ervaring
 7. Ja daar heb je ze weer! Doe een leeg ziplock zakje in de handbagage. Als je in het vliegtuig zit, kan je hier je smartphone of tablet in doen en dan hang je het zakje zo achter het opklaptafeltje/haakje voor je jas. Zo heb je je eigen beeldscherm op goede hoogte zonder dat je het vast hoeft te houden.
 8. Neem altijd een grote sjaal of poncho of een lichtgewicht handdoek mee in je handbagage. Het kan heel koud zijn in het vliegtuig en dan heb je in ieder geval iets om over je heen te leggen. Heb je het niet koud dan gebruik je het gewoon opgerold als kussentje. Extra tip Spuit hier ook een lekker geurtje op (niet teveel natuurlijk) in het vliegtuig ruikt het altijd zo muffig. Ook erg handig voor als er weer eens iemand een scheet heeft gelaten nu kan je je sjaal voor je neus houden waarbij je je eigen geurtje ruikt.
 9. Heb je snel last van je oren tijdens het stijgen en landen neem dan iets mee waar je goed mee kan slikken, drinken, kauwgom, lolly, pepermuntjes. Zo haal je heel snel de druk van je oren af. Voor kleine kinderen helpt het ook vaak om twee plastic/papieren bekertjes  met een warm doekje erin over de oren heen te houden. Ook helpt neusspray heel erg goed!

Ps koop vooraf kauwgom want op bijv. schiphol kan je niet kopen ivm de troep die sommige mensen achterlaten.lifehacks reizen

 1. Neem een hoofdtelefoon mee, zo kan je heerlijk van je films genieten. Ook kan je vaak goed slapen met een hoofdtelefoon omdat er op veel al noise reducing zit.
 2. Wil je slapen in het vliegtuig of is het te licht in de slaapkamer van je accommodatie, zorg dan dat je altijd een slaapsetje bij je hebt, zoals een nekkussen bijv deze met traagschuim en een een heerlijk slaapmasker
 3. Neem altijd een deurstopper mee. Mocht je gaan slapen in je accommodatie dan leg je deze voor de deur en kunnen er geen ongewenste meer personen binnenkomen.
 4. Neem ook altijd een gootsteenstopper mee, zo kan je tenminste normaal je handwasje doen zonder dat het water blijft stromen. Dat gezegd hebbende neem ook een ziplockzakje met (hand)waspoeder mee.
 5. Als je met een taxi gaat, dan vraagt de taxichauffeur wel eens of je hier vandaan komt of je hier al vaker bent geweest? Zeg dan ja, zo weten ze dat ze niet een omweg kunnen nemen naar de plaats van bestemming.
 6. Wissel nooit geld op een luchthaven. Ze hanteren hier meestal minder gunstige koersen dan wanneer je het bij een lokale bank of kantoortje wisselt.
 7. extra tip die ik niet achterwege kon houden: Stuur van elke plaats die je op vakantie bezoekt een ansichtkaart naar je eigen huis met wat je die dag hebt gedaan. Als je thuis komt, krijg je nog leuke post en je hebt gelijk je vakantiedagboekje (met plaatje van de ansichtkaart) bij elkaar.

Hopelijk kende je nog niet alle bovenstaande tips/trucs. Mocht je zelf nog een tip hebben dan lees ik het graag bij de comments! Ik ben erg benieuwd.

Mocht je nog meer handige life hacks willen lezen dan kan dat hier.

30 lifehacks voor eten en in de keuken

30 lifehacks voor als je een kat hebt

30 lifehacks voor als je een kindje hebt

30 lifehacks voor als je een hond hebt

 

Fijne dag allemaal!

In dit artikel worden affiliatielinks gebruikt, meer weten lees dan de disclaimer.

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge