De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

30 lifehacks voor als je een hond hebt!

30 lifehacks voor als je een hond hebt

Deze week heb ik 30 life hacks voor als je een hond hebt. Weet je bijvoorbeeld wat je moet doen als je je hond kwijt bent? Of wil je dé tip tegen stinkende hondenadem? Dit en nog veel meer handige tips die betrekking hebben tot je viervoeter lees je hieronder

 1. Heeft je hond een droge huid, krabt hij veel en verliest hij veel haar? Doe dan elke dag een paar druppeltjes olijf olie en omega 3 olie door het voer heen. Na een week merk je al een heel verschil.
 2. Verliest je hond veel haren en zit hij/zij regelmatig op de bankt. Gebruik dan een vochtige rubberen handschoen om de haren weg te vegen. Heb je een vloerkleed met veel hondenharen gebruik dan een ramen wisser. Zo veeg je als het ware de haren naar je toe.
 3. Hang altijd karabijnhaak aan de hondenriem, dit is erg handig om je hond even snel ergens aan vast te maken. Ook kan je heel handig de poepzakjes er aan hangen zodat je deze altijd bij je hebt. Je kan de haak ook heel goed gebruiken om als je meerdere honden uitlaat de riemen bij elkaar te houden, zodat je maar een riem hoeft vast te houden.
 4. Heb je ook altijd zo’n hekel om de tanden van je hond te poetsen? Koop dan een rubberen speeltje met diepe groeven en uitsteeksels. Doe hier een klein beetje hondentandpasta op en zo poetst je hond zelf zijn tanden.
 5. Als je naar de starbucks gaat dan kan je vragen om een puppuccino. Ze zullen dan een beetje geklopte melk voor je hond in een bekertje doen.

hond casper

 1. Wil je een leuk speeltje maken voor in de zomer? Koop dan een cakeblik en stop hier een bot, wortels en wat speelgoedjes in. Doe er dan zelfgemaakte kippenbouillon (weinig zout) overheen en vries dit in. Gooi de inhoudt van het bevroren cakeblik in de tuin en je hond heeft uren speelplezier.
 2. Zet in de zomer een laag opblaasbaar babyzwembadje met wat speeltjes in de tuin wedden dat je hond hier heel veel plezier aan gaat beleven.
 3. Mocht het in de zomer erg warm zijn voel dan even 5 seconden met de achterkant van je hand op de tegels/asfalt. Mocht dit te warm zijn voor je hand, dan is het zeker te warm voor de voetjes/kussentjes voor je hond.
 4. Als het erg koud is in de winter of zelf sneeuwt, smeer dan voor het uitlaten eerst even de kussentjes op de poot in met vaseline. Dit zorgt ervoor dat de pootjes niet al te koud worden en dat er geen sneeuw aan de pootjes blijft plakken ook zullen ze dan geen last hebben van het strooizout of andere chemicaliën. Als je eenmaal thuis bent dan was je het er gewoon met wat water en zeep af.
 5. Wat moet je doen als je je hond kwijt bent geraakt. Leg een kledingstuk van jezelf met geur (hoe langer je het hebt gedragen hoe beter) op de plek waar je je hond bent kwijt geraakt. Zet er een grote bak met water neer en leg er eventueel ook een speelgoedje neer en/of zijn reiskennel met een briefje dat je je hond kwijt bent.. Zet er absoluut geen eten neer, dit kan andere dieren aantrekken. Kijk na een paar uur nog eens of de volgende dag. 80% kans dat je hondje op je zit te wachten. Zorg natuurlijk ook voor een recente foto en laat je hond een halsband dragen met naam en telefoonnummer.

hond

 1. Wil je in de winter gewoon lekker je handen in je jaszak houden als je de hond gaat uitlaten of heb je veel tassen in je hand van het winkelen? Doe dan een extra halsband om het handvat van de riem heen. Zo kan je de uitlaatriem gewoon als een armband dragen en hoef je niet het handvat vast te houden.
 2. Knoeit je hond ook altijd met waterdrinken en lijkt het net af en toe op een waterballet? Zet de drinkbak dan in een middelhoge grote/brede bloempot met lage plant. Zo kan je hond staand drinken en het water wat er over heen gaat drinkt de plant op. Win win situatie.
 3. Als je ooit een hond in een hete auto ziet zitten zonder een raampje of iets open dan mag je de politie bellen.
 4. Als je hond te snel eet en daardoor telkens moet overgeven leg dan een tennisbal in de voerbak. Zo moet je hond om de tennisbal heen eten en op deze manier duurt het langer voordat hij/zij de voerbak leeg heeft. Leg de tennisbal natuurlijk alleen in een bak met droogvoer en niet in natvoer..
 5. Stinkt je hond ook zo uit z’n mond? Doe dan een klein beetje peterselie door het voer heen.

lifehack hond

 1. Als je een nieuw puppy hebt geef hem sochtends pas te eten als je naar je werk gaat. Zo voorkom je dat hij/zij sochtends vroeg gaat bedelen al voordat je wakker bent.
 2. Mocht je hond teken hebben. Doe dan een beetje handzeep op een bolletje watten en wrijf dit heel zachtjes over de teek heen. Normaal gesproken laat de teek los en kleeft hij zich aan het bolletje watten vast. Houd natuurlijk de plek altijd goed in de gaten en zie je kringen verschijnen ga dan naar de huisarts.
 3. Heb je een oudere hond of een hond met tandproblemen? Kook dan wat kippenbouillon (weinig zout) en giet een klein beetje over de brokjes. De brokjes absorberen de kippenbouillon en worden zachter van structuur waardoor je hondje dit gemakkelijker kan eten.
 4. De ogen en oren van de hond zijn heel gevoelig. Dus als je je hond in bad doet zorg er dan voor dat er geen zeep in de oogjes en in de oren komt. Leg een washandje of gebruik een badmuts over de oogjes en spoel de shampoo of zeep dan uit.
 5. Wil je graag leuke foto’s maken van je hond maar wil deze nooit op de camera? Gebruik dan een rubberen eendje met een geluidje en houdt deze boven de camera. Knijp erin en je hondje zal er naar kijken en willen hebben.

lifehacks

 1. Wil je een mooie pootafdruk van je hond hebben maar wil je geen gedoe met verf of klei? Gebruik dan de kits van small print. Je veegt met een soort van natte doek over de poot van je hond, drukt deze op speciaal papier even vasthouden en de afdruk staat op papier. Mocht je het leuk vinden dan kan je hier ook een sieraad van laten maken. (normaal gesproken is dit voor baby’s of kinderen maar je kan het natuurlijk ook goed voor je huisdier gebruiken).
 2. Heb je nagelkrassen van je hond op je houten meubilair wrijf er met een walnoot over heen en de krassen zullen verdwijnen.
 3. Doe regelmatig een vlooiencheck bij je hondje. Laat je hondje op een witte handdoek liggen en borstel hem/haar dan. De vlooien of eitjes vallen er tijdens het kammen af en komen op de handdoek waar je ze dan ziet liggen. Of gebruik regelmatig vlooiendruppels.
 4. Houdt snoepjes en kauwgom en zelfs sommige merken pindakaas uit de buurt van je hond. Er is hier vaak Xylitol in verwerkt wat heel giftig/dodelijk is voor je hond. kijk dan hier  en weet wat je hond wel en niet mag eten/drinken.
 5. Moet je urine van je hond opvangen voor onderzoek maar weet je niet hoe je dat moet doen? Gebruik dan een plastic soeplepel. Voor weinig te koop bij bijv. action/wibra etc. Zal even gek staan met uitlaten maar houdt hem wel in de hand (neem ook een leeg glazen groentje potje mee in je jaszak). Zodra je hond gaat plassen dan schuif je als het ware de soeplepel onder de urinestraal. Zo vang je makkelijk en snel urine op zonder zelf vies te worden. Doe het dan in een leeg groentepotje en breng het naar de dierenarts.

 1. Is je hondje erg hyperactief, angstig, bang voor onweer, vuurwerk of heeft het verlatingsangst gebruik dan een thunder jacket misschien iets voor je hond. Dit is een soort jasje voor je hond net zoals een swaddle voor de baby.
 2. Wil je geen duur speelgoed voor je hond kopen, neem dan een tennisbal en snijdt hier een klein gaatje in en stop er dan wat snoepjes in. Zo is je hondje wel weer even zoet.
 3. De meeste mensen hebben in huis een ehbo doos voor kleine ongevallen. Zorg dat je dit ook in huis hebt voor je hond. Want mocht er iets gebeuren dan kan je in ieder geval alvast actie ondernemen. Mocht je het nog serieuzer willen aanpakken? Er bestaat ook een dieren ehbo cursus. LICG of de Dierenbescherming
 4. Laat je hond ook altijd zichtbaar zijn in het donker, dit kan door middel van een reflecterende halsband en anders een ledlampje aan de riem te bevestigen. Mocht je over een weg/fietspad wandelen dan is je hond goed zichtbaar voor andere weggebruikers.
 5. Kan je hond niet poepen en zit hij/zij verstopt? Geef hem dan wat pompoenpuree. Hierdoor zal de maag/darmen van je hond een beetje tot rust komen en zal het poepen vanzelf weer gaan.

Zo dat waren alweer de 30 life hacks voor als je een hond hebt. Hopelijk stonden er wat nieuwe tips voor je bij. Mocht je zelf nog een aanvulling hebben dan lees ik het graag bij de comments!

Mocht je nog meer life hacks willen lezen kijk dan hieronder:

30 life hacks voor eten en in de keuken.

30 life hacks voor als je een kat hebt.

30 life hacks voor als je een kindje hebt.

**dit artikel bevat affiliatielinks.

Fijne dag allemaal gewenst!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge