De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

30 life hacks voor eten en in de keuken

Lifehacks zijn in het Nederlands vertaald, trucjes om het leven wat aangenamer en makkelijker te maken. Je hebt life hacks in verschillende categorieën en aangezien ik ben dol op dit soort weetjes heb ik er een aantal voor jullie verzameld. De aankomende weken zal je dan ook regelmatig een artikel over verschillende life hacks kunnen lezen. Deze week begin ik met een aantal life hacks voor eten en in de keuken.

30 life hacks voor eten en in de keuken

 1. Gebruik een muffinblik om sausjes in toe doen op verjaardagen/feestjes/bbq’s. Scheelt een hoop ruimte en geknoei op de tafel.
 2. Moet je voor veel mensen een ei met spek als ontbijt maken? Gebruik een muffin blik. Drappeer de spek als een rondje in een van de rondjes, leg ook een stukje spek op de bodem zodat als je het ei erin doet het er niet zo snel door heen loopt. Schenk dan het eiermengsel net tot onder de rand erin. Zet het muffin blik in de oven op 180 graden 15 minuutjes en je hebt al gauw 12 x een ei met spek muffin..
 3. Zet een wijnglas in een diepe schaal, vul de schaal met chipjes en het wijnglas met een sausje. Zo heb je alles bij de hand.
 4. Gebruik een lege ketchup fles en vul deze met pannenkoeken mix. Zo kan je pannenkoeken maken zonder te knoeien. Maar je kan er ook heel makkelijk pannenkoeken tekeningen in de pan van maken.
 5. Gebruik koekvormpjes, smeer deze in met boter leg ze in de koekenpan en vul deze met pannenkoekenmix. Zo krijg je hele leuke pannenkoeken vormpjes.
 6. Bovenstaande kan natuurlijk ook gedaan worden met een ei..
 7. Hoe weet je of een ei nog goed is. Pak een kom met water en leg zachtjes het ei erin. Zakt deze naar de bodem dan is het ei vers, als het ei op de bodem ligt met het brede gedeelte iets omhoog dan is je ei nog redelijk goed. Blijft het ei echt drijven dan is het niet meer goed om te eten.
 8. Wil je het eigeel graag scheiden van het eiwit? Gebruik dan een plastic fles. Houdt de opening boven het eigeel en knijp in de fles. Hiermee zuig je als het ware het eigeel op.
 9. Als je een stukje eierschil in je ei hebt zitten, maak dan eerst je vingers nat dan kan je het stukje schil er zo uit halen.
 10. Wil je een lekker stukje ei met paprika? Snijd de paprika in plakjes door de midden. Leg deze in de koekenpan en doe het eitje in het ‘rondje’ van de paprika. Staat hartstikke vrolijk.
 11. Hoe kies je de perfecte paprika, degene met 4 bobbels aan de onderkant zijn vrouwelijk, dus zoeter maar met meer zaadjes, deze zijn lekker om rauw te eten. Degene met 3 bobbels aan de onderkant zijn mannelijk en zijn beter om mee te koken.
 12. Als je een Italiaans ijsje besteld, bestel dan een hoorntje met 1 bolletje, als de verkoper je het ijsje wilt geven, geef je aan dat je graag nog een smaakje erbij wilt. Zo krijg je een groter ijsje dan wanneer je er gelijk eentje met 2 bolletjes besteld. Ik heb het getest en het werkt echt!
 13. Heb je een pak ijs (bijv. Ben&Jerrys) en moet je het helaas delen. Ga dan niet met een ijsschep in de weer. Spoel het pak even af in warm water. Snijd dan het karton door de lengte en in de breedte door midden. Op deze manier hebben 4 personen een gelijk stuk ijs.
 14. Als je een waterijsje eet, doe dan een muffinpapiertje aan de onderkant, zo lekt je ijsje in het muffinpapiertje en blijf jezelf schoon.
 15. Zet een omgedraaid muffinpapiertje over je limonade glas en maak in het midden een gaatje voor een rietje. Zo blijven de vliegjes en wespen eruit. En kan je toch nog uit je glas drinken.

lifehacks

 1. Weet je nooit of een avocado rijp is? Haal dan het steeltje eraf, is de onderkant zwart dan is hij te rijp, is hij groen/gelig dan is hij goed.
 2. Wil je graag mooie doorzichtige ijsblokjes, kook dan eerst het water voordat je het invriest. Gebruik je gewoon kamertemperatuur water dan worden de ijsblokjes wittig van kleur.
 3. Drink je graag zelfgemaakte ijskoffie maar gebruik je hier ijsklontjes voor? .. pak een ijsklontjes bakje en doe hier koffie in. Vries dit in en gebruik dit voor je ijskoffie. Je ijskoffie blijft gewoon naar koffie smaken en word niet waterig.
 4. Als je binnenkort een feestje heb dan is het leuk om de ijsblokjes ook te versieren. Gebruik hiervoor weer het bakje voor de ijsblokjes vul deze met stukjes aardbei, mint of wat jezelf wilt gebruiken vries dit in en doe dit in het water wat je serveert.
 5. Serveer je witte wijn? Vries dan witte drijven in. Als je gewone ijsblokjes in de wijn doet, word de wijn zo snel waterig, met witte druiven heb je dit zo opgelost en het staat nog sierlijk ook.
 6. Vindt je aardbeien met chocolade ook zo lekker. Pak wederom het ijsblokjes bakje leg in elk vakje aan aardbei en vul het verder met vloeibare chocolade. Zet het in de vriezer en je hebt een lekkere snack. Je kan er ook nog evt. een stokje in steken dan heb je een chocolade- aardbeien lolly. (je kan dit natuurlijk ook met ander fruit doen, stukjes banaan etc.)
 7. Wil je dat je bananen langer houdbaar blijven? Wikkel dan een stukje plasticfolie om de steel heen.
 8. Wil je graag bananenbrood maken en heb je geen rijpe bananen? Leg ze voor 5-7 minuten in de oven op ongeveer 180 graden. Je bananen zijn nu lekker rijp geworden.
 9. Wil je dat je fruit sneller rijp is? Leg er dan een trosje bananen bij (zonder de folie over de steel).
 10. Wil je meer sap uit je citrusvruchten krijgen, leg ze dan eerst een uurtje in de koelkast en dan in de magnetron voor ongeveer 15 tot 20 seconden.
 11. Heb je last van fruitvliegjes? Doe s’avonds één lamp aan de fruitvliegjes vliegjes zullen allemaal richting de lamp vliegen. Doe na een minuutje de lamp uit en doe een aansteker aan. De fruitvliegjes zullen allemaal richting het vuur vliegen en doodgaan.
 12. Bewaar je klingfilm (plastic folie) in de koelkast, zo heb je nooit meer last dat je de folie niet van de rol kunt krijgen.
 13. Wist je dat je heel gemakkelijk een kiwi kunt pellen? Je snijd een stukje aan de bovenkant eraf. Pakt een theelepeltje en stopt deze onder het vel. Je maakt met het lepeltje een rondje onder het kiwivel. En je scoopt zo de het vruchtvlees van de kiwi eruit.
 14. Heb je erge keelpijn of voel je keelpijn opkomen. Drink dan ananassap. Het is bewezen dat er in ananas een stofje zit dat slijm afbreekt en effectief werkt tegen keelpijn en ontstekingen. Ps drink er niet teveel van want je zit gegarandeerd op het toilet..
 15. Krijg je ook altijd moeilijk je banaan open? Probeer het dan eens vanaf de onderkant dus niet bij het steeltje. Knijp er zachtjes in en de banaan breekt vanzelf open. Zo doen de aapjes het ook.

Als het goed is heb je weer een paar nieuwe eet en/of keuken hacks geleerd. Heb jij zelf nog een leuke eet of keuken hack, deel hem dan bij de comments. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties.

Fijne dag gewenst!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge