De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

30 life hacks voor als je een kindje hebt!

Mama of papa zijn is best een hele uitdaging en alle hulp en tips zijn natuurlijk welkom. Daarom deel ik deze week 30 life hacks voor als je een kindje hebt. Want wat is bijvoorbeeld nu de snelste manier om een bed midden in de nacht te verschonen of wil je een verjaardagsthema feestje geven maar je hebt maar weinig geld te besteden? Dit en nog veel meer lees je allemaal in de 30 life hacks voor als je een kindje hebt.

 1. Hoe maak je een bed op voor een kindje wat zindelijk moet worden. Antilek hoes, hoeslaken, nieuwe antilek hoes en nog een hoeslaken. Je maakt je bed gewoon twee of drie keer op. Gaat het mis ‘s nachts, dan hoef je alleen het hoeslaken en de antilek hoes eraf te trekken en je kindje kan zo weer gaan slapen. Dus jij ook..
 2. Doe 2 pampers en wat pamperdoekjes in een ziplock zakje vouw deze dubbel en pers de lucht eruit. Dit voor als je geen zin om de hele luiertas mee te nemen voor een kleine boodschap buiten de deur dan is dit echt super handig.
 3. Heeft je kindje gespuugd? Gooi er wat gemalen koffie overheen. Zo maskeer je de geur en word je zelf ook niet misselijk.
 4. Wil je kindje nooit zijn/haar bord leegeten en altijd snel van tafel af? Maak er dan een spelletje van. Laat je kindje met twee dobbelstenen gooien en het aantal ogen wat je kindje gooit, zoveel hapjes moet hij/zij nog eten voordat ze van tafel af mogen.
 5. Weet je kindje niet welke schoen bij welke voet hoort? Knip een grote sticker doormidden en plak in elke schoon een helft. Zo weten ze precies welke schoen aan welke voet moet.

 1. Geef je kindje altijd twee keuzes waar ze uit mogen kiezen. Zo denkt je kindje dat zij de baas zijn en jij bent sneller klaar zonder die eeuwige strijd te moeten hoeven voeren. Bijvoorbeeld, wil je vandaag je ballerina’s aan of je gympjes?
 2. Wil je kindje ook altijd zijn/haar rietjes uit een pakje drinken trekken? Doe het rietjes er dan omgedraaid in (dus met de uittrek gedeelte in het pakje). Zo kan je haast het rietje niet meer uit het pakje trekken.
 3. Drinkt je kindje uit wel eens uit pakje drinken maar spuit het drinken er altijd uit? Trek dan de zijlipjes van de bovenkant los en gebruik deze als een soort handvat.
 4. Moet je nog steeds het brood of ander eten in stukjes snijden en gebruik je hiervoor een gewoon mes? Stop daar dan gelijk meer gebruik een schaar of een pizza mes. Dit gaat veel sneller en bespaart je heel veel tijd.
 5. Wil je ook altijd zo graag op ware grootte de voetjes en handjes bewaren van je kindje? Gebruik je hiervoor verf maar je wilt liever geen geklieder? Gebruik dan heel simpel de kits van smallprint. Je veegt met een doekje over de voet of hand van je kindje en drukt deze dan op een speciaal papiertje. Goed vasthouden en na een paar seconden verschijnt de voet of handafdruk op het papier. Zonder te knoeien! Bij https://www.smallprint.amsterdam/onze-collectie/voetafdruk-baby-handafdruk-baby/ kan je deze kits bestellen. Mocht je het leuk vinden dan kan je er ook een sieraad van laten maken. (niet gesponserd)

 1. Heb je spelletjes of filmpjes voor je kindje gedownload op je telefoon? Zet de telefoon dan altijd eerst in vliegtuigstand voordat je de telefoon aan je kindje geeft. Zo kunnen ze niks per ongeluk downloaden of aanschaffen.
 2. Mocht je kindje geen vloeibare medicijnen willen eten/drinken? Gebruik dan een lolly, dip de lolly in het medicijn laat ze het eraf likken en herhaal dit totdat het medicijn op is. Daarna is de keus aan de ouder of ze de lolly mogen opeten of niet.
 3. Mocht je kindje keelpijn hebben laat ze dan een ijsje eten of een paar snoepspekjes. Hier zal de meeste pijn voor eventjes weg zijn.
 4. Heeft je kindje last van hoesten. Smeer dan voor het slapen gaan de voetjes in met vaporub en doe er dan dikke sokken overheen. Let er wel op dat het elastiek van de sok niet afknelt..
 5. Neem altijd en overal pleisters meer naar toe. Niet alleen heel handig als je een wondje hebt maar ook om even de (lage) stopcontacten mee af te plakken als je bij eventueel familie of vrienden bent.

 

 1. Heeft je kindje zich bezeerd, enkel verzwikt of koorst? Zorg dan dat je een ziplockzakje gevuld met snoepspekjes in de vriezer hebt liggen. Soort icepack idee, de spekjes worden en blijven koud maar niet te koud voor je kindje. Een icepack is meestal veel te koud voor je kindje.
 2. Doe een cupcakevormpje onderaan een waterijsje. Mocht het ijsje smelten dan vangt het cupcakevormpje het ijs op. Geen geknoei meer.
 3. Geef je een verjaardagsfeestje met een thema maar vindt je de bordjes en bekertjes te duur. Koop dan bordjes en bekertjes in een kleur en plak er een sticker van het thema op. Zo heb je goedkope maar toch thema bordjes en bekertjes. Dit kan je natuurlijk ook met de slingers doen. Plak om en om een mooie grote sticker van het thema op een vlaggetjes slinger. Hou de rest van de slingers in de zelfde kleuren van het thema.
 4. Overal nu te koop die mooie babynestjes.. echter zijn ze redelijk aan de dure kant. Je kan ook een zwemnoodle in een kussensloop doen en zo creëer je een goedkoop babynestje..
 5. Gebruik een zwemnoodle ook als bumper voor een tafel/kast. Als je kindje er tegenaan loopt doet het in ieder geval geen zeer.

 1. Je kan een zwemnoodle ook in stukjes snijden. Zo heb je voor iedere deur een deurstopper.
 2. Doe een sleutelhanger of ringetje om de rits van de jas van je kindje. Voor de kleine vingertjes is het best lastig om de rits vast te houden en naar boven te trekken met een sleutelhanger of ringetje gaat het een stuk makkelijker
 3. Ben je ook altijd de sokken van je kindje kwijt.. stop ze dan in een waszakje zo blijven alle sokken netjes bij elkaar.
 4. Leg altijd een platenspuit vol met water in de kofferbak. Als het hoge temperaturen zijn dan wordt de riem/gesp van de autostoel ontzettend heet. Spray er wat water overheen en dan kan je kleintje zich niet meer verbranden.
 5. Wat veel moeders niet weten is dat een rompertje naar beneden getrokken moet/kan worden als je kleintje een spuitluier heeft gehad. Daarom zijn de inkepingen zo groot bij de hals. Zo blijft je kindje (redelijk) schoon en hoef je niet ook de poep uit het haar te wassen..

 1. Vind je kindje het leuk om bellen te blazen maar gooien ze altijd het flesje om? Bind dan het flesje aan een tafelpoot of paal vast dit kan heel makkelijk met plakband, iets steviger is met een tie wrap. Knip dat wel weer het lange gedeelte er af, zodat ze zich er niet mee in de oogjes prikken.
 2. Heb je ook van die leuke bad speeltjes en komt er altijd schimmel in omdat het water er niet uitloopt? Lijm dan het gaatje aan de onderkant dicht. Zo heb je geen last meer van schimmelvorming in de bad speeltjes en gaan ze veel langer mee.
 3. Ga je deze zomer naar het strand maar is je kindje nog te klein om bij de waterkant te spelen? Neem dan een douchegordijn of containerzak mee. Graaf een kuil in de grond en leg het douchegordijn/containerzak daar overheen. Gooi zand aan de zijkanten van het douchegordijn/container en vul hem dan met water. Zo heb je een klein zwembadje bij de eigen plekje. Een zwembadje meenemen kan natuurlijk ook maar vergt meer energie, opblazen etc..
 4. Ben je nog op het strand en moet je kleintje even slapen. Graaf dan een langwerpige kuil in het zand en leg er een handdoek in. Laat hier je kindje lekker slapen. Het zand voelt namelijk ontzettend koel en lekker aan. Zet er natuurlijk wel een parasol boven en blijf er bij.
 5. Is het dagje strand ten einde en zit je kindje helemaal onder het zand? Gebruik dan talkpoeder. Wrijf het over het lichaamsdeel wat onder het zand zit en voilà weg zand. Vooral ook erg handig als ze iets willen eten.

Zo dit waren de 30 life hacks voor als je een kindje hebt. Wil je nog meer life hacks lezen kijk dan eens hieronder:

30 life hacks voor als je een kat hebt

30 life hacks voor eten en in de keuken

Zaten er nog tips bij die je niet kende of heb je zelf nog een toevoeging dan lees ik het graag hieronder bij de comments.

Fijne dag allemaal!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge