De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

30 lifehacks voor als je een kat hebt!

Wil je weten hoe je snel kattenharen van je bank kan verwijderen en weet je wat je moet doen als je binnenkat toch ontsnapt is? Is je antwoord nee, lees dan nu verder want vandaag deel ik 30 life hacks om het leven met je kat wat aangenamer te maken.

30 life hacks voor als je een kat hebt!

 1. Als je kat bang is leg dan je hand over zijn ogen en voorhoofd of laat hem zijn hoofdje in de holte van je oksel leggen. Durf je dit niet leg er dan een handdoek of theedoek over heen.
 2. Wil je graag de kattenharen van je vloerkleed halen, gebruik dan een ramen wisser. Zo veeg je als het ware alle haren naar je toe.
 3. Wil je graag kattenharen van de krabpaal of bank weghalen, doe dan een rubberen handschoen aan en veeg met je hand over de bank of krabpaal.
 4. Zit je kat altijd voor de tv net als jij een film aan het kijken bent of voor de computer net als jij aan het werk bent? Leg dan een kartonnen doosje (schoenendoos) naast de tv of de computer en je kat gaat daarin liggen in plaats van voor de tv of de computer te zitten.
 5. Als je weet je dat je je kat moet in laten slapen, vraag dan of de dierenarts dit bij je thuis kan doen. Zo hoeft je kat zijn laatste uurtjes niet bang door te brengen.

 1. Als het warm weer buiten is, voel dan met de achterkant van hand 5 seconden de grond/tegels/asfalt. Als je je hand wegtrekt omdat het te warm is houd dan liever je huisdier binnen. Het is dan ook te warm voor de kussentjes van je kat of hond.
 2. Als je een nieuwe kitten hebt geef het dan in de ochtend pas te eten als je van huis weggaat. Zo komt je kat s’ochtends vroeg niet aan je bed bedelen om eten.
 3. Als je een halsbandje voor je kat hebt gekocht, kijk dan af en toe even of hij niet te strak is geworden. Er moeten minimaal 2 vingers tussen passen, vergeet hem af en toe ook niet te wassen.
 4. Als je een binnen kat hebt, zet dan in het adreskokertje dan hij/zij een binnen kat is. Zo weten de mensen die je kat vinden dat hij/zij niet buiten hoort te lopen en kunnen je dan bellen.
 5. Heb je een binnen kat en ontsnapt deze een keertje. Zet dan de kattenbak buiten, katten kunnen hun eigen geur op ongeveer 1.5 kilometer afstand ruiken. Zo kan je katje toch nog weer de weg naar huis terug vinden.

 1. Maak om de zoveel tijd nieuwe foto’s van je kat. Mocht je katje toch een keer weglopen dan heb je in ieder geval up to date foto’s om eventueel een vermist formulier op te hangen.
 2. Als je vriendjes wilt worden met een kat, knipper dan een keer langzaam met je ogen totdat de kat je aankijkt en kijk dan weg. Meestal wekt dit interesse en komt de kat naar je toe.
 3. Katten drinken liever geen water wat te dicht op hun eten staat. Zet het eten en drinken liever of twee verschillende plaatsen.
 4. Als een kat aan het spinnen is dan heeft dit drie betekenissen, 1. een teken voor hun moeder dat ze goed kunnen drinken. 2. om aan te geven dat ze iets heel erg fijn vinden. 3. Om zichzelf rustig te krijgen als ze nerveus of in pijn zijn.
 5. Katten houden van plastic omdat het naar eten ruikt (als er eten in heeft gezeten). Of omdat het gemaakt is van chemicaliën die naar lokstoffen ruiken. Stofjes die katten ook afgeven als ze bijvoorbeeld hun territorium willen afbakenen. Houd plastic dus uit de buurt, want meestal gaan ze er aan likken of eten.

 

 1. Als een kat naar je hist, kan je maar beter uitkijken. Hij/zij doet namelijk het geluid van een slang na. Veel dieren herkennen dit en maken zich dan snel uit de voeten. De kat maakt dit geluid omdat hij/zij net doet alsof hij een dier is wat je kan doden.
 2. Raar maar waar als je een cirkel op de grond tekent dan gaat je kat hier gelijk in zitten! Probeer het maar uit.
 3. Katten kunnen tot wel 6x hun lengte springen, zorg daarom dat je dus een goede krab/klim paal hebt
 4. Poezen kunnen elke 4 maanden 3 tot 7 kittens ter wereld brengen. In hun hele leven tot wel 100 kittens. Poezen kunnen van meerdere katers zwanger worden. Vandaar dat je ook vaak verschillende kleuren nestjes ziet. Zorg dus daarom dat je altijd je katten laat helpen, vooral als je katten ook naar buiten mogen.
 5. Katten houden van dozen omdat ze zich goed kunnen verstoppen om een prooi te vangen. Het verlaagt het stressniveau als ze zich ergens niet thuis voelen en maakt een goede slaapplek omdat de doos warmte vasthoudt. Zorg daarom dus ook altijd voor een goede slaap/verstop plek in huis. Liefst meerdere natuurlijk.

kat slaapt

 1. Katten zweten door hun pootjes/kussentjes. Zorg daarom dat de haartjes tussen de kussentjes kort blijven. Leuk om te weten katten hebben 5 tenen aan de voorpootjes en maar 4 aan de achterpootjes.
 2. De snorharen van je kat zijn dezelfde breedte als je de breedte van je kat. Zo weten ze of ze ergens doorheen passen. Knip dus nooit de snorharen van je kat af!
 3. Als je je katje voor het eerst naar buiten doet, kat dat voor een kat best stressvol zijn. Nieuwe geluiden, omgeving etc. Ze rennen dan ook meestal gelijk weer naar binnen. Doe dus ook nooit de deur dicht. Wat eventueel kan helpen is eerst de pootjes van je kat een beetje in te smeren met boter. Zet je katje dan in de tuin ipv dat deze gelijk naar binnen rent, zal de kat eerst de pootjes aflikken. Ze worden zich dan bewust van de omgeving om hun heen.
 4. Als je altijd een probleem hebt om je kat in zijn/haar reismandje te doen. Laat dan het reismandje het gehele jaar ergens staan waar je kat er gewoon in kan. Leg er een dekentje overheen zodat je er een soort schuilplaats van maakt. Leg er ook een dekentje in met jou of zijn eigen geur en geef ze er af en toe wat lekkers in. Zo weet je kat dat het vertrouwd is en gaat het allemaal makkelijker als je een keer op reis of naar de dierenarts moet.
 5. Mocht je met je kat reizen, bijvoorbeeld de auto leg dan een dekentje/handdoek over de kooi. Zo zien ze minder van de omgeving en blijven ze over het algemeen rustiger en krijgen ze minder stress. Let er wel op dat de kooi niet in de zon staat en dat de kat genoeg frisse lucht/airco heeft. Mocht je een raam openzetten of airco gebruiken let er dan wel op dat je kooi niet op de tocht staat. Sommige mensen zetten de kooi gewoon los in de auto, gebruik liever de gordel om de kooi vast te zetten. Mocht er iets gebeuren dat is je katje ook veilig.

lifehacks

 

 1. Mocht je kat te snel eten en daardoor moeten spugen. Leg dan volgende keer het eten op een groter ondiep bord. Omdat het eten meer verspreid ligt, eten ze ook langzamer.
 2. Als je besluit een katje te nemen en deze als binnen kat gaat houden. Leer hem/haar dan al vanaf jongs af aan om aan een riempje te lopen. Mocht je in de zomer lekker buiten willen zitten dan kan je furry friend ook gezellig mee. Zonder dat je bang hoeft te zijn dat je hem/haar kwijt raakt.
 3. Schoonmaken kattenbak, leg een stuk krant in de kattenbak voordat je korrels erin gooit. Dit zal de meeste urine absorberen. Schep elke dag de poepjes uit de kattenbak en gooi deze in de afvalcontainer. Spoel het niet door de toilet want door de korrels kat deze verstopt raken. Hark elke dag even de korrels door elkaar, zo voorkom je dat er door de urine grote brokken worden gevormd. Omdat je de urine als het ware verspreid ruik je het ook minder. Als laatste verschoon de kattenbak regelmatig. Katten zijn hele schone dieren. Als de kattenbak te vies is, zullen ze een ander plekje gaan zoeken om hun behoefte te doen.
 4. In de supermarkt kan je tegenwoordig ook een soort parfum voor de in de kattenbak kopen. Doe dit niet. Katten hebben hele gevoelige neuzen en dit zal ze storen. Mocht je toch iets aan de geur van de kattenbak willen doen leg er dan gedroogde groene thee bladeren in.
 5. Heb je mooie plantenbakken in de tuin staan en doen de buurkatten hier vaak hun behoefte in. Leg er dan dennenappels in. Dit staat sierlijk en zorgt ervoor dat de buurkatten hun behoefte niet meer in je plantenbak zullen doen.

Zo dit waren weer heel wat tips. Mocht je zelf nog handige tips hebben laat dan een reactie achter bij de comments. Ik ben erg benieuwd..

Fijne dag allemaal!

VOLG MIJ OOK VIA:

Dieren, Geen categorie, Life Hacks | 11 reacties | 15 februari 2017 |

Comments
CommentLuv badge