De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

De 15 reisdilemma’s tag!

reisdilemmas

Vandaag geef ik mijn antwoorden op de 15 vragen reisdilemma’s tag!

Deze tag is ooit opgestart door Chantal van www.reisdoc.nl. Deze tag leek mij echt super leuk om in te vullen. Ik ben natuurlijk al op heel veel mooie bestemmingen geweest vanwege mijn (vroegere) werk als reisleidster. Ik was dus wel erg benieuwd welke dillema’s mij voorgeschoteld werden. Dus ben je benieuwd welke dilemma’s ik voorgeschoteld krijg en welke keuzes ik ga maken lees dan maar snel verder?

  1. Zonvakantie of wintersportvakantie?

Ik ga 100 % voor de zonvakantie. Ik ben gek op de zon en daarbij ben ik een ontzettende koukleum. Nu moet ik er wel heel eerlijk bij zeggen dat ik nog nooit op wintersport ben geweest. Dus misschien is het hartstikke leuk. Maar als ik moet kiezen… dan is het de zon.

  1. Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

Deze vraag is heel makkelijk, aan de kust. Wat dat betreft ben ik echt een strandmeisje. Je kan alsnog een dagje de auto pakken en lekker naar het binnenland op pad gaan. Uiteindelijk wil ik toch wel weer terugkeren naar de kust.

  1. Europees eten of Aziatisch eten?

Ik neig meer naar de Aziatische kant met eten. Alhoewel zuurkool, hutspot, andijvie ook wel heel erg lekker is.

  1. Weg met vrienden of weg met partner?

Weg met mijn partner. Ik vind het heerlijk om samen met hem te reizen. Dit doen we dus ook eigenlijk al de afgelopen 9 jaar. (Maar ik ga nergens meer heen zonder mijn dochtertje en kat hoor, die neem ik dus nu ook gewoon mee!)

  1. Actieve vakantie of luiervakantie?

Als het kan een mengeling. Maar hé ik moet kiezen he.. dan kies ik voor een luiervakantie. Lekker op het strand of aan het zwembad liggen en een boekje/tijdschrift lezen. Lekkere hapjes en drankjes erbij. Één woord genieten met een hoofdletter G.

  1. Azië of Afrika?

Moet ik hieruit echt kiezen? In Afrika ben ik al eens geweest, denk aan Gambia en Kaapverdië. Maar heel héél graag zou ik nog eens de BIG 5 willen zien. Maar aan de andere kant Azië trekt mij ook heeeel erg. Thailand.. Japan. Hmm ik denk dat ik voor Azië ga, ik zou hier dan wel heel graag een rondreis willen maken.

  1. Barcelona of Rome?

Dit is een ook een hele moeilijke want beide staan ook nog op mijn reiswensenlijstje. Ik denk dat als ik echt moet kiezen dat ik voor Rome ga. Ik heb al heel veel in Spanje gezien en op diverse plaatsen gewoond. Het lijkt me voor de afwisseling dus wel eens leuk om naar Rome te gaan.

strand

  1. Drie weken kamperen of 1 week luxe hotel?

Dit is een hele makkelijke, ik ben absoluut niet van het kamperen met een tent en een wc-rol onder mijn arm. Dus het wordt een hotel, liever nog een appartementje of bungalow maar ik moest weer kiezen he!

  1. Citytrip of natuurvakantie?

Ik vind de natuur echt onwijs prachtig maar om daar nu een hele vakantie in door te brengen.. nee, liever niet.  Ik ga dus voor een citytrip, ik ben graag onder de mensen en wil gewoon naar een winkel kunnen gaan wanneer ik daar zin in heb.

  1. Wereldreis of de wereld in meerdere keren zien?

De wereld in meerdere keren zien. Heerlijk op je gemakje. Het lijkt me heel vermoeiend om telkens van de ene plek naar de andere plek te reizen zonder een vaste basis te hebben. Heerlijk toch om je telkens weer te mogen verheugen op een mooie nieuwe reis, dan telkens maar doorgaan en doorgaan.

11. Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?

Klink misschien heel hard maar ik kies voor nooit meer mijn vrienden zien. Sowieso heb ik al heel weinig vrienden omdat we natuurlijk bijna altijd weg zijn. Dus het meeste contact verwaterd helaas. Gelukkig kom je (meestal) onderweg wel weer nieuwe mensen tegen waarmee het klikt. Dus ik blijf gewoon lekker reizen!

12. Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

Voor nu absoluut het vliegtuig. Lekker makkelijk met een kleintje. Het is ook zo fijn dat je in een paar uurtjes in een compleet andere wereld kan zijn. Voor later als Zoë wat ouder is wil ik heel graag met haar en mijn vriend een roadtrip door Australië of Nieuw Zeeland maken

13.Backpacken of cruisen?

Ik heb altijd al wel eens een cruise willen maken. Maar dan wel eentje in het Caraïbische gebied waar je een aantal landen/ eilanden afgaat om te bezoeken.

14. Alles regelen of op de bonnefooi?

Ik hou van regelen. Ik vind het fijn om te weten waar ik aan toe ben, vooral nu met een kindje moet je gewoon overal wat meer rekening mee houden.

15. Roadtrip of op dezelfde plek blijven?

Zoals ik net al zei zou ik heel graag een roadtrip door Australië of Nieuw Zeeland willen maken. Voor nu is dat helaas geen optie omdat Zoë mijn dochtertje gewoon nog veel te klein is. Dus voor nu lekker op een plek blijven en daar een fantastische vakantie hebben.  Als Zoë straks wat ouder is gaat die roadtrip er echt wel komen.

Zo dat waren de 15 vragen. Volgens mij heb ik me aardig goed door alle dilemma’s heengeslagen. Nu natuurlijk de vraag aan jou, wat is jou ultieme droomvakantie? Waar zou je graag naartoe willen en wie neem je dan mee? Laat je reactie achter onder bij de comments.

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge