De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

10 plekken waar ik liever geen zand wil hebben!

liever geen zand

Een dagje naar het strand vind ik heerlijk en wat kan ik daar toch enorm van genieten. Vroeger toen Zoë er nog niet was, lagen Richard en ik vrijwel bijna elke vrije dag die we hadden wel op het strand. Lekker relaxen, genieten van het leven en natuurlijk bijkomen van een drukke werkweek. We namen altijd tijdschriften, een luchtbedje en een tas met eten en drinken mee en we waren weer voor een hele dag onder de parasol euh panne ?.

Toch kleefde er ook altijd wel een nadeel aan het strand, al dat zand. Ik weet het zonder zand heb je geen strand. Begrijp me niet verkeerd, Ik vind het ook heerlijk om met mijn voetjes met het zachte zand te spelen maar dat was het dan ook gewoon. Ergens anders hoefde ik het gewoonweg niet.

Ik wil dan ook graag mijn top 10 met jullie delen van waar ik liever geen zand wilde hebben.

zandhanddoek

  1. na een verfrissende duik in het heerlijke koele zeewater loop je terug naar je handdoek. Wat blijkt je hele handdoek onder het zand. Bleugh. Klop je, je handdoek uit,  dan zit jezelf weer onder het zand en begint het riedeltje weer van voren af aan..
  2. lig je net lekker op je redelijk zandvrije handdoek, loopt er iemand langs je handdoek met slippers aan dat zand stuift natuurlijk overal heen. Met overal bedoel ik in je oren, ogen en haar. Hallo..en bedankt he.
  3. onder je nagels, het heeft ook geen zin om het schoon te maken, 1 seconde later zit het er weer.
  4. zand in je bikini top, scrubben vind ik heerlijk maar ik hoef echt geen gescrubte borsten. Auw
  5. hetzelfde geldt natuurlijk voor zand in je bikinibroekje. Need i say more..
  6. in – onder m’n telefoon hoesje, dat wordt weer met een wattenstokje schoonmaken.
  7. in je eten, hoe je het went of keert. Er zit altijd maar dan ook altijd zand in je eten.
  8. wil je even lekker een slokje water nemen, pak je het flesje uit je tas zit er zand om de schroefdop. Grrrr.
  9. zelfde geldt natuurlijk ook voor je labello, zonnecréme euh.. zal ik nog even doorgaan?
  10. na een heerlijk dagje strand, pak je thuis je tas uit. Wat blijkt, je hebt het halve strand meegenomen. Jeeej dat wordt weer schoonmaken..

zand kasteel

Nu een aantal jaar later en een mooie dochter rijker, moet ik toch wel mijn mening bijstellen. Met een kindje ontkom je gewoonweg niet aan bovenstaande punten. Dames en heren the struggle is real haha. Zoals jullie misschien al wel weten verblijven wij voor langere periode op Lanzarote. We zouden elke dag wel naar het strand kunnen gaan, we wonen er namelijk praktisch naast. Vijf minuutjes lopen en we hebben een heel grote zandbak tot onze beschikking.

Dat betekend dus ook heel vaak, volop kastelen bouwen, zand taartjes bakken, rennen, kruipen en zelfs rollen door het zand. Ga zo maar door.

Natuurlijk vindt ik het nog steeds niet tof als ik zand in mijn eten of drinken heb of in mijn bikini top. Maar het hoort er nu gewoon eenmaal bij. Na een dagje strand heb ik dan ook de kenmerken van een gepaneerde schnitzel. Zie je het al voor je? Ach weet je, als Zoë het maar naar haar zin heeft, dan heb ik dat ook. Als we thuis zijn douche ik al dat zand wel weer van me (ons) af.

Herkennen jullie bovenstaande punten? Waar zouden jullie liever geen zand willen hebben/voelen?

Graag lees ik jullie reacties hieronder. Alvast een fijn weekend gewenst!

Ps doen jullie al mee aan de winactie van de wereldkaart? Nee, klik dan hier

VOLG MIJ OOK VIA:

Lifestyle, Persoonlijk, Reizen | 19 reacties | 21 april 2017 |

Comments
CommentLuv badge