When you stop & look around, life is pretty amazing!!

De wereld leren kennen! + Winactie

de wereld leren kennen

Reizen en nieuwe mooie plekken ontdekken, ik kan er echt geen genoeg van krijgen. De voorpret begint meestal al bij het uitzoeken van een nieuwe bestemming op een wereldkaart.

Onlangs werd ik benaderd door wereldkaarten.nl of ik interesse had om met hen een samenwerking aan te gaan. Ik mocht voor onszelf een mooie wereldkaart uitzoeken. In ruil daarvoor wilden zij graag dat ik een stukje voor hen schreef.. Omdat wij als familie zijnde best veel reizen zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen en aangezien ik toch al een stukje over onze reiswensen in de concepten had staan leek het mij wel leuk om dit te combineren.

Een eigen huis hebben wij nog niet dus daarom hebben wij ervoor gekozen om de wereldkaarten op een poster af te laten drukken. Dit kunnen we makkelijk bewaren en zal weinig tot geen ruimte in beslag nemen.

Zodra we hopelijk binnen nu en 2 jaar ons eigen huis hebben dan zal de poster tevoorschijn komen en zullen wij deze op kurk plakken. Zo kunnen we dan door middel van diverse kleuren punaises of vlaggetjes laten zien welke bestemmingen we bezocht hebben of nog op onze verlanglijst staan. We willen 4 punaises gebruiken om onderstaande te markeren.

 • Waar we apart van elkaar geweest zijn,
 • Waar we samen geweest zijn voordat Zoë geboren werd,
 • Waar we als familie geweest zijn
 • Waar we nog heen willen.

Want hoe leuk is het om al je reizen vast te kunnen leggen en dit dagelijks in één opslag te kunnen zien en weer even weg te dromen naar de momenten van toen..

Welke plekjes hebben we al ontdekt en wat zijn onze reiswensen?

Omdat ik voor een grote touroperator heb gewerkt en Richard dit nog steeds doet hebben we al heel veel mooie plekjes op deze wereld mogen ontdekken.

Ik zal het even snel opsommen: Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote, Mallorca en Menorca, Costa del Sol, Kaapverdische eilanden (Boa Vista en Sal), Madeira, Tunesië, Djerba, Gambia.

Tussen het werken door zijn we nog op vakantie geweest naar: La Gomera, Fuerteventura, Gibraltar, Marokko, Cuba, Portugal, Engeland, Duitsland en België.

Omdat we nog lang niet klaar zijn met reizen zullen we dus ook regelmatig voor de wereldkaart gaan staan en wegdromen bij de reizen die we nog in de (nabije) toekomst willen/gaan maken! Op onze reiswensen lijst staan in ieder geval de volgende bestemmingen:

Frankrijk – Parijs en natuurlijk Disneyland, Italië – Rome en Venetië,  Spanje – Barcelona en Madrid, Griekenland -Athene,  Zweden – Stockholm. Dit zijn mooie bestemmingen om eens een keer in een stedentrip te doen. Lekker een weekendje of weekje weg. Dus dit zijn echt de bestemmingen voor ons in de nabije toekomst.

Mochten we nou veel geld hebben gespaard of een jackpot hebben gewonnen dan zou ik graag nog met mijn gezinnetje naar de volgende (ei)landen willen gaan.

Nieuw Zeeland, Australië, (Zuid) Afrika (big 5), Thailand, Japan, Amerika, Curaçao en Bonaire

Zoë en de wereld

Ook vind ik het belangrijk dat Zoë nu al een beetje leert waar wij wonen of verblijven en waar de rest van onze familie woont of verblijft. We zullen dus vaak met z’n tweetjes of drietjes voor de wereldkaart gaan staan en spelletjes spelen met vragen waar wij op dit moment zijn of waar de opa’s en oma’s wonen.

Met bijvoorbeeld een zoekplaatje wereldkaart voor kinderen kunnen wij de vragen ook uitbreiden met bepaalde zoekopdrachten. We willen Zoë graag door middel van het spelen van spelletjes met onder andere een wereldkaart haar zo nieuwsgierig maken dat ze ook het reisvirus op zal pikken en veel van de wereld gaat/wil zien.

Wij proberen haar nu in ieder geval op dit moment al vele en mooie tastbare ervaringen en herinneringen mee te geven.

Nog even wat kleine info over wereldkaarten.nl

Op de website van wereldkaarten.nl vindt je wel meer dan 50 verschillende wereldkaarten, denk hierbij aan historische kaarten, vrolijke kaarten voor de kinderkamer, trendy kaarten en kaarten die erg gedetailleerd zijn. De wereldkaarten kunnen op verschillende ondergronden gedrukt worden . Je kan kiezen voor hout, aluminium, canvas, kurk op plexiglas of als poster. Het is maar net van welke smaak je houdt en wat je budget is.

 • De prijzen zijn goed in verhouding met de kwaliteit/grootte. Je weet natuurlijk hoe groter de wereldkaart, hoe duurder ze worden. Maar dan nog, vallen de prijzen goed mee.

Winnen?

Zou je ook graag je herinneringen vast willen liggen en willen wegdromen bij het zien van een wereldkaart? Dan heb je geluk want ik mag een tegoed van 25 euro weggeven van wereldkaarten.nl. Zo kan je voor jezelf ook een mooie wereldkaart naar keuze uitzoeken.

Wat moet je doen om kans te maken.  

Een reactie achter laten onder dit artikel met welk(e) land(en) jij nog graag in de toekomst wilt bezoeken plus de reden waarom en meld je aan voor de nieuwsbrief van Alovelyadventure, (mocht je dit nog niet al gedaan hebben).

Niet verplicht maar ik zou het wel reuze waarderen als je mij gaat volgen op één of meerdere Social Media kanalen. En dan niet gelijk ontvolgen als de winactie is afgelopen hé 😉

Deze winactie sluit volgende week woensdag 26 april om 12.00. De winna(a)r(es) zal ik via een e-mail contacteren zorg er dus voor dat je wel een geldig email-adres achterlaat zodat ik je kan bereiken. Veel succes!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Wat leuk! Tuurlijk wil ik graag meedoen! Mooie kaarten ook! Keek net even op de website! 🙌🏻✨ik ga me gelijk even inschrijven voor je nieuwsbrief! Volgen op IG die ik al, nu nog even je FB liken!
  Essma onlangs geplaatst…Mijn foto van de week #12My Profile

 • Ik houd wel van wereldkaarten, dus ik doe graag mee : )

 • Heerlijk dat jullie het reis virus proberen door te geven! Ik plaatste er gisteren toevallig een blog over. Want hier is het reizen absoluut niet gestopt sinds we ouders zijn geworden. Thailand en Amerika met de kleine kunnen we al afspreken. En voor volgend jaar staat New Zealand gepland voor 3 maanden. Ik kan echt niet wachten.

  We hebben diverse kinder atlassen in huis. Zo leuk om die samen door te pluizen. Het zijn ook zijn favoriete boeken. Een wereld poster moet ik nog uitzoeken. Hij krijgt een nieuwe kamer in reis stijl natuurlijk. Ik lig momenteel in het ziekenhuis (gelukkig is alles goed met mij en de kleine) voor onbepaalde tijd. Mijn man is thuis druk bezig om de kamer af te krijgen.

  Dus dit is echt een geweldige timing voor een zeer passende prijs. Ik doe mee!
  Sheila onlangs geplaatst…Onze opvoeding gekoppeld aan het reizenMy Profile

  • Hoi Sheila,
   Ik zou vroeger toen ik 18 was eigenlijk naar New Zealand vertrekken voor onbepaalde tijd, aangezien ik in NL toendertijd geen baan kon krijgen. Deze waren toen heel schaars. Bijna alles was geregeld en toen werd ik alsnog gebeld voor die ene (droom) baan. De plannen werden dus helaas in de ijskast gezet. Ik heb hier uiteindelijk 4,5 jaar met veel plezier gewerkt en ook veel geleerd. Maar toch bleef het reizen knagen. New Zealand blijft voor mij ook heel hoog op mijn prioriteiten lijstje staan. Dus ik ben erg benieuwd hoe jullie het hier gaan hebben. Sterkte in het ziekenhuis en rustig aan!!

 • Leuk, ik doe graag mee! Er zijn heel veel landen die ik nog zou willen bezoeken, maar Italie (in het bijzonder Rome) staat wel hoog op mijn lijstje. Reden: ik zou jaren geleden naar Rome gaan, maar ik werd ziek en kon niet mee.
  Jenn onlangs geplaatst…Ik ga niet stoppen met de pilMy Profile

  • Hoi Jenn,
   Wat vervelend dat je niet mee kon naar Rome, nu is het verlangen natuurlijk alleen maar groter geworden. Italie zou ik ook nog wel eens willen zien maar dit staat (nog) niet in mijn prioriteiten lijstje haha

 • Leuke kaarten! Ondertussen hebben wij al best veel kaarten in huis hebben hangen, Heerlijk om lekker naar te turen😉
  Lisette onlangs geplaatst…Het Geboortekaartje Van LucasMy Profile

  • Hoi Lisette,
   Ja ik ben dol op wereldkaarten vroeger had ik op mijn kamer echt zo’n oude schoolkaart. Die hadden we ooit eens op een school gekocht die ging sluiten. Nu hebben we helaas nog geen plek maar als we straks een eigen huisje hebben dan komt deze zeker op een mooi plekje te hangen.

 • Wat een super leuk idee van de punaises ❤️
  Kari onlangs geplaatst…7 x simpel & lekker veganistisch lunchenMy Profile

 • Wat leuk dat je deze samenwerking mocht uitvoeren. Heel toepasselijk voor jullie!

 • Wat leuk dat jullie zoveel reizen! wij reizen niet zoveel en heb zelf niet heel veel met wereldkaarten dus gun deze graag aan een ander want er zijn zo te zien gegadigden genoeg 🙂
  Daisy Dingen onlangs geplaatst…Mama sieraad (+winactie!)My Profile

 • Woow, super leuk! Ik heb al heel lang die kras wereldkaart op mijn wishlist staan.
  Ik doe natuurlijk mee!
  Jill onlangs geplaatst…Weekoverzicht #3My Profile

 • Ik doe graag mee! Ik ben echt gek op reizen en zou heel graag nog naar San Francisco willen, Nieuw Zeeland en Afrika. San Francisco staat echt al zo lang op mijn lijst. Geen idee waarom, maar ik ben echt gefascineerd door de Golden gate bridge. Dus die moet ik gewoon in het echt zien.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Navelbreuk laatste updateMy Profile

 • Leuke actie! Ik zou vooral graag naar Thailand willen. Exotisch, lekker zonnig en warm. Mooie natuur. Lekker eten. Lijkt me super.
CommentLuv badge